Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ultrabežci budú behať 24 hodín pre choré deti. Takto môžete pomôcť aj vy
Zdielať na

Ultrabežci budú behať 24 hodín pre choré deti. Takto môžete pomôcť aj vy

BRATISLAVA / Zdolať kopec pod lanovkou na bratislavskej Kolibe po vlastných nie je pre bežného turistu nič mimoriadne. Ale teraz si predstavte že by ste ho mali vybehnúť. A potom ešte raz. A ešte raz. A tak dookola celých 24 hodín. A nebude to len o behu. Ultrabežci budú pomáhať detskému hospicu Plamienok.

V sobotu 8. apríla o polnoci štartuje druhý ročník unikátneho behu pre organizáciu Plamienok - UltraLanovka pre Plamienok. Počas 24-hodinového horského ultramaratónu prispeli minulý rok nielen bežci, ale aj sympatizanti projektu, sumou viac ako 10 200 eur.

Partnerom UltraLanovky je tento rok opäť aj darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

Pomoc pre detský hospic Plamienok

Druhý aprílový víkend patrí ultrabežcom na bratislavskej Kolibe. 8. apríla budú opäť bežať pre detský mobilný hospic Plamienok. "Trojkilometrový okruh s prevýšením 186 m zdolalo minulý rok 21 ultrabežcov, ktorí bežali celých 24 hodín a 125 bežcov s požičanými čipmi. Spolu nabehali 3333 km," hodnotí úspešný prvý ročník projektu UltraLanovka jeho zakladateľ Martin Urbaník. 

Unikátny 24-hodinový beh môžu záujemcovia podporiť aj tento rok rôznymi spôsobmi. Počas celého dňa si môžu za dobrovoľný príspevok zapožičať prenosný čip, ktorý zrátava bežcom kilometre. Nemusia tak behať celých 24 hodín. Samotný beh štartuje 8. apríla presne o polnoci na hornej stanici lanovky na Kolibe.

Lanovka bude premávať zadarmo

Podujatie sa koná pod záštitou pána Rudolfa Kusého, starostu mestskej časti Bratislava Nové Mesto. Aj vďaka nemu bude v tento deň premávať lanovka na bratislavskej Kolibe zadarmo a dobrovoľným príspevkom môžete podporiť túto akciu. Každá jazda predstavuje 1 kilometer behu.

Aj pre tých, ktorí nebehajú, alebo sa nemôžu prísť previezť na lanovke, sú tu možnosti, ako pomôcť. Do projektu UltraLanovka sa môže zapojiť aj široká verejnosť, a to zaslaním ľubovoľného finančného daru cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk.

Ako sa dá pomôcť?

Projekt môžete tiež podporiť aj zaslaním SMS. Organizátori pripravujú pre všetkých návštevníkov aj malé kultúrne prekvapenie. Či už sa rozhodnete podporiť detský hospic Plamienok behom, vozením sa na lanovke alebo zaslaním finančného daru, pre nevyliečiteľne choré deti je to obrovská pomoc!

Posielaj v deň behu prázdne SMS-ky v hodnote 3,- €/1 SMS na číslo 855. Zbierkové číslo na podujatie poskytla Nadácia TV JOJ. Platby cez SMS je možné posielať v sieťach Telekom, Telefonica O2, Orange. Nie je možné posielať darovacie SMS ak je tvoj operátor 4KA.

Súvisiace články