Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bratislava má za sebou maratón v dokonalom počasí, zvíťazil Slovák
Zdielať na

Bratislava má za sebou maratón v dokonalom počasí, zvíťazil Slovák

BRATISLAVA / Tento víkend bol v Bratislave maratónsky. Od piatku do dnes sa ulicami hlavného mesta prehnalo 12 tisíc bežcov. Domácich obyvateľov možno nepotešila obmedzená doprava, ale mnohí vyšli do ulíc povzbudzovať svojich príbuzných, kamarátov, ale aj favoritov bratislavského ČSOB maratónu.

Takmer 4500 bežcov sa v Bratislave postavilo na štart aby zdolali maratónsku aj polmaratónsku trať. Keňania ja tento rok v Bratislave chýbali. Prednosť dostali rodiny a všetci, ktorí v behu našli radosť. Organizátori dokonca urobili výnimku, aby pomohli splniť prekvapenie, ktoré pripravili študenti svojmu profesorovi. Učiteľ dostal prihlášku na maratón ako darček od študentov, ktorí ho na trati sprevádzali. "Budeme mať pekný zážitok, o čas mi nejde," povedal dojatý učiteľ z gymnázia C. S. Lewisa, Ondrej Szekely. 

Maratón v Bratislave si nenechal ujsť ani otec Gombita, skúsený bežec, ktorý zabehol z Košíc do Vatikánu na audienciu k pápežovi. Slnečné počasie, obloha bez mráčika a takmer bezvetrie, no pre bežcov možno až príliš horúce počasie.

Na tohto ročný maratón pravdepodobne nezabudne Michal a Michaela. Mladý muž po celý čas bežal do cieľa s prstienkom vo vrecku za svojou milovanou. V cieli s kyticou v jednej ruke, s drahokamom v druhej pokľakol, aby ju požiadal o ruku. Odpoveďou bolo jednoznačné "áno".

Svoj prvý polmaratón odbehol aj Andy Kraus. Najrýchlejším maratónskym bežcom tohto roku bol v Bratislave Jožko Urban, ktorý tretí raz získal titul Majstra Slovenska. "Som rad, že mám čas pod 2:30," povedal po odbehnutí bratislavského maratónu víťaz.

Súvisiace články