Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Velez-Zuzulová je majsterkou Slovenska v slalome, mužom vládne Falat
Zdielať na

Velez-Zuzulová je majsterkou Slovenska v slalome, mužom vládne Falat

VYSOKÉ TATRY / Veronika Velez-Zuzulová a Matej Falat sa stali medzinárodnými majstrami Slovenska v slalome v sobotňajších pretekoch na zjazdovke Furkota v Štrbskom Plese.

Dlhoročná členka svetovej špičky v druhá žena práve skončeného ročníka Svetového pohára Velez-Zuzulová zvíťazila s obrovským náskokom 3,82 s pred juniorskou reprezentantkou Terezou Jančovou a 4,01 s pred Češkou Veronikou Čamkovou. 

Ďalší strieborný medailista z tímovej súťaže na MS v St. Moritzi Matej Falat zdolal takmer rovnako suverénne o 2,23 s Poliaka Macieja Bydlinského. Tretí skončil Rakúšan Felix Ortner (+2,30). Spomedzi Slovákov bol druhý najlepší Andreas Žampa - na 5. mieste.

Víťazka piatich pretekov Svetového pohára Velez-Zuzulová je už osemnásobnou majsterkou Slovenska v slalome, triumfovala aj pred rokom v Jasnej. Vtedy dominovala s rovnako výrazným náskokom 2,11 s pred ďalšou členkou absolútnej svetovej špičky a víťazkou nedávnych finálových pretekoch SP 2016/2017 v Aspene Petrou Vlhovou, ktorá teraz na MSR chýbala.

"Prišla som sem najmä kvôli mladým dievčatám, ktoré nemajú možnosť často sa so mnou stretnúť, vidia ma iba v televízii. Takže som sa rozhodla, že obetujem takýto deň a prídem si s nimi zapretekať. Je to pre mňa dôležité, aby som urobila radosť druhým a nielen sebe," uviedla Veronika Velez-Zuzulová po svojom sobotňajšom triumfe. "Konečne mám po sezóne, v utorok však už cestujem na testovanie lyží, takže sa vlastne začne už nová," dodala Velez-Zuzulová.

Súvisiace články