Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Čo robí Sagan, keď čaká na semafór v Abú Zabí? Neuveríte!
Zdielať na

Čo robí Sagan, keď čaká na semafór v Abú Zabí? Neuveríte!

ABÚ ZABÍ / Spojené arabské emiráty nie sú ani zďaleka klasickou cyklistickou destináciou, ale viacerí špičkoví jazdci vrátane čerstvého majstra sveta Petra Sagana práve tam ukončia túto súťažnú sezónu.

Štvoretapové preteky Okolo Abú Zabí sa dostali prvýkrát do medzinárodného cyklistického kalendára a organizátorom z Abú Zabí Sports Council a RCS Sports sa podarilo na Stredný východ prilákať hviezdy, akými sú Vincenzo Nibali a Fabio Aru (obaja Astana), Tom Boonen (Etixx - Quick Step), Esteban Chaves a Michael Matthews (obaja Orica GreenEDGE), Tom Dumoulin, Marcel Kittel (obaja Giant Alpecin), Alejandro Valverde (Movistar), Elia Viviani (Team Sky) a Peter Sagan (Tinkoff-Saxo). V štyroch etapách v okolí takmer trojmiliónového Abú Zabí čaká na cyklistov dovedna 555 km, trikrát sa pôjde po úplnej rovine v 40-stupňovom teple, iba jedna etapa bude mať dojazd do kopca. Bude ňou tretia z Ail Ainu na vrch Jebel Hafeet (140 km), pričom v závere čaká na pelotón 8,6 km dlhé stúpanie s maximom 11% do výšky 1025 m. Tam sa pravdepodobne rozhodne aj o celkovom víťazovi pretekov.

">
" data-htmlarea-external="1" rtekeep="1">Peter Sagan bunny hopping in Abu Dhabi

What does Peter Sagan do while waiting at the traffic lights in Abu Dhabi? He bunny hops! Thanks to our rider Manuele Boaro who grabbed his bike and used the GoPro camera under his saddle to film Peter's stunt! #RideToAbuDhabi

Posted by Tinkoff Saxo on 7. október 2015


Peter Sagan už dva dni trénuje v SAE v spoločnosti tímových kolegov Daniele Bennatiho, Manuela Boara, Bruna Piresa, Mattea Tosatta a brata Juraja. Už počas nedávnej krátkej návštevy Slovenska sa Sagan vyjadril, že preteky nebude brať oddychovo, ale pokúsi sa byť úspešný. Aj preto, že prvýkrát na súťažnej scéne bude mať na sebe dúhový dres pre majstra sveta. Priznal však aj to, že po úspešnom šampionáte v Richmonde vyšiel zo súťažného tempa, keďže sa viac venoval spoločenským akciám okolo zisku zlatej medaily ako samotnej cyklistike.

Súvisiace články