Zatiahnuté
15°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Bratislava bude hostiť ušľachtilé kone a špičkových jazdcov
Zdielať na

Bratislava bude hostiť ušľachtilé kone a špičkových jazdcov

BRATISLAVA / Od štvrtka sa Bratislava zmení na hlavné mesto ušľachtilých koní a špičkových jazdcov. Už po päťdesiaty krát si sem prídu zmerať sily tí najlepší z najlepších na oficiálne Medzinárodné jazdecké preteky Grand Prix.

Preteky za 50 rokov svojej existencie dosiahli svetovú úroveň. Od štvrtka do nedele tu prebehne celkovo 11 súťaží.

Hlavnými súťažami budú Furusiyya FEI Pohár národov v piatok popoludní a Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava – FEI World Cup jednotlivcov v nedeľu  popoludní.

"Obidve tieto súťaže sú zároveň aj kvalifikáciou na olympijské hry," zdôraznil predseda organizačného výboru Grand Prix Andrej Glatz. Ten je pri podujatí od samého vzniku. 

Diváci sa môžu tešiť aj na obľúbené Bariérové skákanie, ktoré je na programe v sobotu.

Slovenská nádej

Účasť na podujatí potvrdilo 23 krajín: Brazília, Belgicko, Chorvátsko, Česko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Grécko, Maďarsko, Taliansko, Írsko, Japonsko, Luxembursko, Holandsko, Nórsko,  Poľsko, Portugalsko, Rusko, Rumunsko, Slovinsko, Slovensko, Turecko a USA.

Slovenská reprezentácia je na tom podľa Glatza vcelku dobre. "Dopredu sa nedá vedieť, aké budú výsledky, preto sa na skokových pretekoch ani nevsádza. Naši tento rok podávajú pomerne slušné výkony, takže očakávame, že sa dostanú do druhého kola, kam postupuje len osem družstiev a dúfame, že sa budeme tešiť," hovorí Glatz.

Niečo na oživenie

Okrem kvalitných športových súťaží sú pripravené vystúpenia Kynologického klubu Spojenej školy Ivanka pri Dunaji – psí parkúr, Lipicanov z NŽ Topoľčianky a pre deti bude prichystaný zábavný kútik.

O podujatí v Novinách o 12-tej porozprával predseda organizačného výboru Grand Prix Andrej Glatz:

Súvisiace články