Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pistorius si pri výpovedi svedka zakrýval uši
Zdielať na

Pistorius si pri výpovedi svedka zakrýval uši

PRETÓRIA / Proces s juhoafrickým telesne postihnutým atlétom Oscarom Pistoriusom obvineným z vraždy priateľky pokračoval vo štvrtok výpoveďou svedka, ktorý bol pri tom, keď športovec plakal pri nehybnom tele Reevy Steenkampovej pred svojím domom a modlil sa za jej život.

"Zastrelil som ju. Myslel som si, že je to zlodej. Zastrelil som ju," zopakoval rádiológ Johan Stipp slová, ktoré počul od Pistoriusa v osudné valentínske ráno 14. februára 2013. Obžalovaný si počas výpovede zakryl uši dlaňami, hlavu mal sklonenú a opretú o lavicu pred ním.

Stipp sa vraj chvíľu obával, že si muž, ktorého totožnosť spoznal až oveľa neskôr, ublíži strelnou zbraňou. "Podišiel som k žene, zohol som sa k nej, videl som po jej ľavej strane muža na kolenách. Ľavú ruku mal položenú na jej slabinách, pravú na ústach. Na krku nemala žiadny pulz, nedýchala. Oscar celý čas plakal, modlil sa k Bohu, aby ju nechal žiť. Povedal, že by pre ňu obetoval aj svoj život," priblížil Stipp. Na tele Steenkampovej si všimol ranu na pravom stehne, na ruke a na pravej strane hlavy, kde videl tkanivo mozgu. Žena nejavila známky života.

Dvadsaťsedemročný paralympionik a olympionik zastrelil priateľku ranami cez dvere toalety. Pistorius sa bráni, že išlo o nehodu, pretože ženu omylom považoval za zlodeja. Prokuratúra však športovca s podkolennou amputáciou viní z úmyselnej vraždy a žiada pre neho doživotný trest. Pojednávanie sa začalo v pondelok 10. marca.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články