Polojasno
18°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Hokejisti neuspeli kvôli mne, pobavila Bystricu Kuzminová
Zdielať na

Hokejisti neuspeli kvôli mne, pobavila Bystricu Kuzminová

BANSKÁ BYSTRICA / Takmer sedemtisíc ľudí podľa odhadu banskobystrického primátora Petra Gogolu v stredu na Námestí SNP slávnostne privítalo biatlonistku Anastasiu Kuzminovú, ktorá sa z nedávnych zimných olympijských hier v Soči vrátila so zlatou medailou. Vyjadrili jej vďačnosť za úspešnú reprezentáciu Slovenska a Banskej Bystrice, kde žije.

Kuzminová: Hokejisti neuspeli kvôli mne

Oslavy jej príchodu sa začali o 16.30 h vystúpením speváka Bystríka a pokračovali rozhovormi so slovenskými olympionikmi, Kuzminová na námestie prišla krátko pred 17.30 h za ovácií davov. Po celý čas ju sprevádzal jej syn Jelisej a Banskobystričanov pozdravili na pódiu aj jej tréner a manžel Daniel Kuzmin a strelecký tréner Juraj Sanitra.

Anastasii sa podarilo ľudí aj rozosmiať, keď vyhlásila, že za výsledkami slovenských hokejistov na ZOH 2014 je aj úbytok síl v dôsledku toho, že ju naplno povzbudzovali pri rýchlostných pretekoch, v ktorých triumfovala. Už vážnejšie pripomenula, že všetci športovci robili podľa nej všetko pre čo najlepší výsledok a poďakovala sa ľuďom za pochopenie.

Dostala detviansky kroj

Okrem mnohých kytíc dvojnásobná zlatá olympionička dostala do daru aj detviansky kroj od primátora Gogolu, hokejový dres a prezident Slovenského zväzu biatlonu Ján Hyža ju korunoval špeciálne pre ňu vyrobenou korunou slovenskej olympijskej kráľovnej biatlonu.

Rodáčku z Ťumeňu odmenil aj minister obrany Martin Glváč. Ako poďakovanie za úspešnú reprezentáciu Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica aj celého Slovenska jej odovzdal špeciálny darček - budík s terčom, ktorý bude môcť vypnúť iba tak, že trafí terč.

Jediná s medailou

Kuzminová bola v Soči jedinou slovenskou športovkyňou, ktorá získala medailu. Pred štyrmi rokmi v kanadskom Vancouveri vybojovala pre Slovensko dva cenné kovy- zlato a striebro. Oslavy jej príchodu organizovalo mesto Banská Bystrica spolu s Vojenským športovým centrom Dukla a Slovenským zväzom biatlonu.

Téme sa venuje reportér Roman Gaduš. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články