Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Oshiemu blahoželal aj Obama! Na sociálnych sieťach je hrdinom
Zdielať na

Oshiemu blahoželal aj Obama! Na sociálnych sieťach je hrdinom

SOČI / Americkému hokejistovi T. J. Oshiemu blahoželal k jeho kúsku v sobotňajšom zápase s Ruskom na olympijskom turnaji v Soči aj prezident USA Barack Obama.

Útočník St. Louis Blues v rozstrele samostatných nájazdoch korčuľoval na ruského gólmana Sergeja Bobrovského šesťkrát, dal mu štyri góly a rozhodol o americkom triumfe v zápase A-skupiny 3:2.

"Blahoželám T. J. Oshiemu a celému americkému tímu k veľkému víťazstvu. Nikdy neprestávajte veriť na zázraky,“ odkázal do Soči Obama.

Hokejistu príjemne prekvapilo blahoželanie. "Keď mi o tom hovorili, tak som tomu vôbec neveril. Až keď mi to ukázali, uveril som. Je to niečo výnimočné, že si prezident pri svojom pracovnom vyťažení nájde čas na blahoželanie," uviedol podľa nhl.com Oshie a dodal: "Vážim si podporu a želania, ktoré som dostal. Netreba však zabúdať na Quickeho (brankár Jonathan Quick - pozn.), ktorý predviedol tiež viacero skvelých zákrokov."

Jeho vystúpenie v rozstrele sa stalo okamžite hitom na internete. Len na sociálnej sieti Twitter mu v sobotu pribudlo 125-tisíc fanúšikov. Spoluhráč Jaroslava Haláka v St. Louis odmieta, že by bol hrdinom. Toto označenie si zaslúžia podľa neho ľudia pracujúci v armáde, medzi ktorými má aj niekoľko rodinných príslušníkov a priateľov.

"Neviem, či chcú ľudia v uniformách radšej zostať v anonymite, ale pre mňa sú hrdinovia. V porovnaní s tým, čo robia oni, sú moje úspešné pokusy v rozstrele bezvýznamené. Oni sú v hrdinstve niekde úplne inde," skromne poznamenal Oshie, ktorý má v NHL v samostatných nájazdoch 54,3 % úspešnosť. Zo 46 pokusov premenil 25 a medzi aktívnymi hráčmi mu v tejto štatistike patrí 2. miesto za Fransom Nielsenom. Po sobotňajšom rozstrele len veľmi ťažko zaspával.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články