Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Handzuš: Na výkone proti Rusku musíme budovať
Zdielať na

Handzuš: Na výkone proti Rusku musíme budovať

SOČI / Jedným z ťahúňov slovenskej hokejovej reprezentácie na XXII. zimných olympijských hrách v Soči je aj skúsený útočník Michal Handzuš.

Pri nedeľňajšej prehre s Ruskom 0:1 po samostatných nájazdoch odohral viac ako 20 minút, brankára Varlamova ohrozil jednou strelou, no v záverečnej "lotérii" nedokázal nájsť recept na súperovho gólmana.

"Na dnešnom výkone musíme budovať. Takto musíme hrať, dodržiavať systém a bojovať. Uvidíme, ako nám to pôjde ďalej," znelo hodnotenie odchovanca banskobystrického hokeja.

Podľa Michala Handzuša bol nedeľňajší výkon veľmi dôležitý pred utorkovým súbojom o postup do štvrťfinále proti Česku. "Potrebovali sme niečo uhrať, aby sme si trochu zvýšili sebavedomie. Sami sme si ukázali, že dokážeme súperiť aj so silnými. Prvý duel na turnaji nás trochu zaskočil a potom zápas proti Slovincom aj tak vyzeral. Snáď sme si všetci uvedomili, že môžeme hrať proti hocikomu, ak budeme dodržiavať systém, hrať ako jeden muž - tímovo. Dnes sme taký výkon previedli a to je jediná cesta, po ktorej musíme kráčať, ak chceme niečo dosiahnuť a uspieť,“ pokračoval majster sveta z Göteborgu 2002.

Tretia tretina ako na strelnici

V nedeľu Slováci museli čeliť obrovskému tlaku súpera v tretej tretine. V prvej aj druhej časti Rusov prestrieľali, no v tretej hrali až štyrikrát v oslabení. "Bolo toho na nás dosť, ale aj pre takéto zápasy hráme hokej. Duel v Rusku proti Rusom a na olympiáde - všetci sme si to chceli užiť. Povedali sme si, aby sme nehrali v kŕči a nemali zviazané ruky. Proti Rusom nemôžeme predvádzať otvorený hokej, aj preto sme dnes zavreli stredné pásmo, oni museli nahadzovať puky a naši obrancovia ich výborne dávali von. S týmto duelom môžeme byť spokojní. Takto musíme hrať ďalej,“ prezradil víťaz prestížneho Stanleyho pohára s Chicagom v sezóne 2012/2013.

Laco mužom zápasu

Michal Handzuš po prehre s Ruskom pochválil výkon brankára Jána Laca. "Pamätám si ho z Helsínk 2012, kde nám vychytal striebro na majstrovstvách sveta. Je to výborný gólman a aj dnes chytal vynikajúco. Snažili sme sa mu pomáhať, ale čo prešlo, to fantasticky zneškodnil," povedal skúsený center a priblížil dianie v slovenskom mužstve po sobotňajšej prehre so Slovinskom: "Urobili sme si míting. Vedeli sme, že nemôžeme hrať tak, ako proti Slovincom. Povedali sme si niečo k systému, že sa musíme dostať z kŕča. Dnes mužstvo ukázalo charakter a príkladne bojovalo. Konečne sme podali tímový výkon, chalani sa hádzali do striel a Jano chytal vynikajúco. Dokonca sme si vypracovali aj niekoľko šancí. Na tom môžeme stavať.“

Tesne po zápase proti domácemu tímu ešte nechcel Michal Handzuš myslieť na najbližšieho súpera. "Musíme si najprv trochu oddýchnuť,“ povedal člen elitnej útočnej formácie na ZOH 2014, no vzápätí pokračoval: "Vedeli sme, že po prehre so Slovincami nás čaká v osemfinále silný súper. ‘Vybrali‘ sme si ťažšiu cestu a teraz musíme viac makať. Bude to proti Čechom zaujímavý zápas s bohatou históriou. Dáme do neho všetko."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články