Polojasno
19°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Ďalšie zlato pre Domračevovú, Kuzminová bez medaily
Zdielať na

Ďalšie zlato pre Domračevovú, Kuzminová bez medaily

Zdroj: sita, Kuzminová na strelnici

ČERVENÁ POĽANA / Olympijskou víťazkou v piatkových vytrvalostných pretekoch žien na 15 km v rámci biatlonových súťaží na ZOH v Soči sa stala Bieloruska Daria Domračevová.

Pre 27-ročnú rodáčku z Minska je to druhá zlatá medaila z bežeckého a biatlonového komplexu Laura v Červenej Poľane, keď predtým triumfovala v stíhacích pretekoch. Striebornú medailu si vybojovala Švajčiarka Selina Gasparinová a bronz získala ďalšia Bieloruska Nadežda Skardinová. Slovenská medailová nádej Anastasia Kuzminová bojovala o popredné priečky až do poslednej štvrtej streľby, keď trikrát minula terč a z prvej desiatky klesla zatiaľ až do tretej. Preteky ešte pokračujú, ale medailové pozície by sa už nemali meniť.

"Uvedomovala som si, že pre úspech bude potrebné odstrieľať čisto. Na tejto najdlhšej trati je streľba veľmi dôležitá. Na mojom výkone sa odzrkadlila aj únava. V dejisku zimných olympijských hier som s prípravou už dva týždne. Dosť mi prekáža aj to, že preteky sú vždy večer - celý deň čakáte na štart a nemáte veľa času na oddych. Problémy mi robili aj veľké kopce, ktoré bolo treba zdolať v každom kole. Zhrnula by som to tak, že za môj výsledok vo vytrvalostných pretekoch môžu únava a zodpovednosť, ktorú som cítila. Bežala som do cieľa s kameňom na srdci, aspoň v závere som sa snažila pridať, aby som dosiahla čo najlepší čas," povedala Kuzminová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články