Skoro jasno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Skvelý Adam Žampa piaty! Zlato pre Vilettu
Zdielať na

Skvelý Adam Žampa piaty! Zlato pre Vilettu

Zdroj: sita, Adam Žampa v superkombinácii

ČERVENÁ POĽANA / Švajčiar Sandro Viletta získal zlatú medailu v piatkových pretekoch superkombinácie alpských lyžiarov na zimných olympijských hrách v ruskom Soči.

Striebro si v stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane vybojoval Chorvát Ivica Kostelič, bronz patrí Talianovi Christofovi Innerhoferovi. Nór Kjetil Jansrud, ktorý bol najrýchlejší v zjazde, skončil na štvrtej priečke. Piatu pozíciu šokujúco obsadil slovenský reprezentant Adam Žampa, ktorému patrila po zjazde 27. priečka spoločne s Francúzom Thomasom Mermillodom Lod Blondinom. Žampa dosiahol v slalome najlepší čas (50,11 s). Obhajca zlata z Vancouveru 2010 Bode Miller skončil šiesty.

"Je to neskutočné, pripomínam mi to skvelé preteky v Söldene. Vôbec som nečakal, že porazím Ligetyho. V dolnej časti som to pustil, trať bola technicky náročná. Snáď som dal priateľke, mame a starej mame pekný darček na Valentína," uviedol po príchode do cieľa vtedy ešte priebežný líder Žampa. Jeho reprezentační kolegovia Matej Falat a Martin Bendík nedokončili dopoludňajší zjazd.

Superkombinácia mužov (zjazd + slalomové kolo):

1. Sandro Viletta (Švaj.) 2:45,20 min (1:54,88 + 50,32), 2. Ivica Kostelič (Chor.) +0,34 s, 3. Christof Innerhofer (Tal.) +0,47, 4. Kjetil Jansrud (Nór.) +1,06, 5. Adam Žampa (SR) +1,14, 6. Bode Miller (USA) +1,40, 7. Ondřej Bank (ČR) +1,64, 8. Aksel Lund Svindal (Nór.), Carlo Janka (Švaj.) obaja +1,68,... Matej Falat a Martin Bendík (obaja SR) nedokončili zjazd.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články