Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kopitar dúfa, že debakel zanechá na tíme SR stopy
Zdielať na

Kopitar dúfa, že debakel zanechá na tíme SR stopy

Zdroj: sita, Matjaz Kopitar

SOČI / Slovinskí hokejoví reprezentanti si pred sobotňajším duelom proti Slovensku na ZOH 2014 v Soči veria.

Tréner Matjaž Kopitar si síce uvedomuje silu jednotlivcov slovenského výberu, ale zároveň dúfa, že vysoká prehra s tímom USA zanechá na slovenskom hernom prejave stopy.

"Všetci vieme, na akej úrovni sú slovenskí hokejisti. V sobotu musíme urobiť menej chýb ako v prvom zápase proti Rusom. Navyše dúfame, že vysoká prehra s Američanmi na Slovákoch zanechá stopy a proti nám nebudú stopercentne pripravení. Bude to výnimočný zápas pre brankára Kristana, ktorý žije a hrá na Slovensku. Bude tak mať motiváciu chytať veľmi dobre,“ povedal Matjaž Kopitar.

Jeho syn a najväčšia hviezda slovinského mužstva Anže Kopitar dúfa, že sa mu proti Slovensku podarí skórovať. "Bude to veľmi ťažký zápas. Verím, že náš útok s Muršakom a Rodmanom bude hrať lepšie ako proti Rusku. Formácia s Tičarom, Jegličom a Saboličom dala dva góly, teraz je rad na nás,“ poznamenal jeden z lídrov tímu zámorskej NHL Los Angeles Kings a doplnil: "V minulosti som hral v LA s Michalom Handzušom. Je to dobrý chlap a skúsený hokejista."

Napojenie na slovenský hokej má aj iný útočník elitnej slovinskej formácie Jan Muršak, v minulosti hrával s Tomášom Jurčom aj Tomášom Tatarom. "Prvýkrát v kariére nastúpim proti Tomášovi Tatarovi a bude to pre nás oboch veľmi zaujímavý zápas. Sme totiž skvelí kamaráti," poznamenal hokejista ruského klubu CSKA Moskva pred duelom Slovensko - Slovinsko, ktorý sa v Ľadovom paláci Boľšoj uskutoční v sobotu 15. februára o 12.00 h miestneho času (9.00 h SEČ).

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články