Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kopecký: Musíme hrať dobre počas celého zápasu!
Zdielať na

Kopecký: Musíme hrať dobre počas celého zápasu!

SOČI / Útočník slovenskej hokejovej reprezentácie Tomáš Kopecký po štvrtkovej prehre 1:7 s výberom USA na XXII. zimných olympijských hrách v Soči priznal, že jeho tím v druhej tretine nehral dobre.

V tejto časti inkasovali Slováci až šesť gólov.

"Radšej odohrať takýto zápas teraz, ako na konci turnaja," povedal pri odchode do kabíny 32-ročný center a pokračoval: "Prvú tretinu sme hrali celkom dobre, no v druhej sme dostali nešťastný tretí gól a potom to už išlo. Nebolo to jednoduché, keď sme prehrávali 1:7, ale v tretej časti sme chceli začať hrať tak, ako budeme v ďalších zápasoch. Absolvovali sme ju celkom dobre, škoda tej druhej dvadsaťminútovky. Musíme hrať dobre počas celého duelu, nie iba v niektorých úsekoch."

Podľa Tomáša Kopeckého je potrebné od nasledujúceho duelu - v sobotu proti Slovinsku - pristúpiť k určitým zmenám. "Musíme zlepšiť disciplínu pri striedaní a dať aspoň o jeden gól viac ako súper," uviedol. V druhej polovici duelu bol hráč tímu NHL Florida Panthers omnoho viac vyťažený ako v prvej, dôvodom bolo zranenie centra štvrtého útoku Tomáša Marcinka. "Bolo to cítiť. S Brankom (Radivojevičom, pozn.) sme sa potom na jeho mieste striedali a to nám uberalo dosť síl. Na takomto turnaji je náročné hneď v prvom zápase nastupovať od polovice v každom druhom striedaní. Obaja sme sa snažili absolvovať kratšie striedania, aby sme boli čerstvejší," doplnil odchovanec trenčianskej Dukly.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články