Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Adam Žampa získal v slalome druhé striebro, študenti zdolali Čechov
Zdielať na

Adam Žampa získal v slalome druhé striebro, študenti zdolali Čechov

Zdroj: sita - Slovensko-Česko

TRENTINO / Slovenský reprezentant Adam Žampa získal vo štvrtok striebornú medailu v slalome mužov na svetovej zimnej univerziáde (SZU) v talianskom Trentine.

Na zjazdovke v Pozza di Fassa bol Žampa po prvom kole na 1. mieste s náskokom 0,15 s pred Rusom Sergejom Majtakovom. V druhom kole zajazdil Žampa desiaty najrýchlejší čas, čo ho o 0,16 s odsunulo na druhú pozíciu za víťazného Fína Joonasa Rasanena. Ďalší Slovák Matej Falat, ktorý figuroval po prvom kole na 16. priečke, napokon obsadil 9. pozíciu. Vladimír Siráň nepostúpil do druhého kola. Slovensko má na konte už tri medaily zo SZU v Trentine. Dosiaľ jediné zlato získala Natália Prekopová vo vytrvalostných pretekoch biatlonistiek na 15 km, striebro v ženskom zjazde vybojovala alpská lyžiarka Jana Gantnerová.

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili vo štvrtkovom zápase nad Čechmi 4:1 a vybojovali si právo štartu v súboji o konečnú piatu priečku. Zverenci Igora Tótha nastúpia v piatok od 16.00 h proti víťazom štvrtkového večerného stretnutia Taliansko - Lotyšsko.

Reprezentanti SR v behu na lyžiach Andrej Segeč, Erik Urgela, David Brünn, Martin Kapšo obsadili v štafete na 4x10 km 11. priečku. Za víťazným tímom Kazachstanu zaostali mladí Slováci o viac ako päť minút.

Slovák Matej Bačo nepostúpil vo štvrtok z kvalifikácie paralelného obrovského slalomu v snoubordingu do hlavnej súťaže. Víťazom sa stal Rakúšan Sebastian Kislinger.

Výsledky - svetová zimná univerziáda v Trentine:

ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE

Slalom mužov: 1. Joonas Rasanen (Fín.) 1:32,09 min, 2. Adam Žampa (SR) +0,16 s, 3. Kryštof Krýzl (ČR) +0,63 ... 9. Matej Falat +1,95, ... Vladimír Siráň (obaja SR) nepostúpil do druhého kola

HOKEJ

Skupina o 5. - 8. miesto:
Slovensko - Česko 4:1 (0:1, 1:0, 3:0) - Slovensko bude hrať o konečné 5. miesto, Česko o konečné 7. miesto
Góly SR: 38. Kalináč (Piačka), 48. Cútt (Habšuda), 57. Kalináč (M. Baran), 57. Boltun (Kentoš)

SNOUBORDING

Paralelný obrovský slalom mužov: 1. Sebastian Kislinger (Rak.), 2. Aaron March (Tal.), 3. Tim Mastnak (Slovin.), ... Matej Bačo (SR) nepostúpil z kvalifikácie do hlavnej súťaže

BEH NA LYŽIACH

Štafeta mužov na 4x10 km: 1. Kazachstan (Alexandr Malyšev, Sergej Malyšev, Gennadij Matvijenko, Mark Starostin) 1:43:03,6 h, 2. Rusko (Pavel Siulatov, Vladislav Skobelev, Ermil Vokujev, Raul Šakirzjanov) +1,1 s, 3. Fínsko (Heikki Korpela, Perttu Hyvarinen, Jari Huhta, Juha-Matti Mikkolainen) +27,1, ... 11. Slovensko (Andrej Segeč, Erik Urgela, David Brünn, Martin Kapšo) +5:28,7 min

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články