Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO. Jágr láme rekordy! Odpútal sa od Yzermana i Howa
Zdielať na

VIDEO. Jágr láme rekordy! Odpútal sa od Yzermana i Howa

NEW JERSEY / New Jersey si v druhom stredajšom súboji poradilo s Ottawou 5:2, keď si góly Devils rozdelilo päť hráčov.

Už zo 693. presného zásahu kariéry sa tešil Jaromír Jágr a v historickej tabuľke kanonierov mu patrí ôsma priečka. Doteraz sa o ňu delil so Stevom Yzermanom. Za siedmym Markom Messierom zaostáva už len o jeden presný zásah. Jágr strelil aj víťazný gól, celkovo už 122. v kariére, čo je rekord NHL. V stredu sa definitívne osamostatnil od Gordieho Howa. Český útočník sa ocitol sám pred Robinom Lehnerom po výbornej prihrávke od Travisa Zajaca.

"Z rekordu mám radosť, je pre mňa veľkou cťou, že sa mi ho podarilo prekonať. Gordie Howe je Mr. Hockey, nikdy som proti nemu nehral," povedal Jaromír Jágr. V kabíne Devils vládla po stretnutí dobrá nálada. Jágr sa zabával, že dokázal skórovať, až keď nebol na ľade so spoluhráčom z útoku Dainiusom Zubrusom. "Posledné zápasy ma skvele bránil, dnes som konečne skočil na ľad bez neho a podarilo sa mi skórovať," smial sa Jágr. Brankár Martin Brodeur si zasa uťahoval z českej hviezdy: "Myslím si, že by ma mal tiež trocha pochváliť. Ten gól od Milana Michálka som pustil naschvál, aby Jágr mohol mať konečne rekord v počte víťazných zásahov," hovoril pobavene Brodeur.

Poradie hráčov podľa počtu víťazných gólov v histórii NHL:

1. Jaromír Jágr 122 gólov, 2. Gordie Howe 121, 3. Phil Esposito 118.

Historická strelecká tabuľka: 1. Wayne Gretzky 894 gólov, 2. Gordie Howe 801, 3. Brett Hull 741, 4. Marcel Dionne 731, 5. Phil Esposito 717, 6. Mike Gartner 708, 7. Mark Messier 694, 8. Jaromír Jágr 693, 9. Steve Yzerman 692, 10. Mario Lemieux 690.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Jágr vs Ottawa

Súvisiace články