Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Superman v akcii?! Čech Navrátil (28) skočil z výšky 27 metrov
Zdielať na

Superman v akcii?! Čech Navrátil (28) skočil z výšky 27 metrov

BARCELONA / Keď bol ešte malý chlapec, sníval, že raz bude lietať presne ako jeho obľúbená postavička z kreslených komiksov Superman. To ešte netušil, že sa mu sen stane skutočnosťou a ako jeden z mála si ho splní. V obleku Supermana sa totiž český skokan Navrátil predviedol na Majstrovstvách sveta v plaveckých disciplínach v Barcelone a video z tohto skoku sa stalo hitom internetu...

Superman na 27-metrovej veži

Keď teraz už profesionálny skokan, Čech Michal Navrátil bol ešte len chlapček, lietanie bolo jeho veľkým snom – presne tak ako jeho postavička Superman, aj on sa chcel na svet pozrieť z výšky. Od desiatich začal závodne skákať do vody a ako 15-ročný videl súťaž v skokoch do vody s kamarátmi pri Prahe. Vtedy jeden z jeho priateľov zavtipkoval, že by mohol predviesť skok do vody z výšky ako Superman. A tak sa to začalo.

Český skokan Navrátil sa totiž zúčastnil 15. majstrovstiev sveta v plaveckých disciplínach v španielskej Barcelone, kde sa prvýkrát stal súťažným aj skok do vody z výšky – z obrej 27-metrovej veže pre mužov a 20-metrovej pre ženy. Z adrenalínovej súťaže sa tak konečne stáva súťaž o tituly a medaily. A aby toho nebolo málo, Navrátil sa v Barcelone predviedol na veži v kostýme Supermana! A neostalo len pri výstrednom oblečení.

Lietajúci Superman hitom internetu

Český superman totiž pri skoku predviedol aj supermanské pózy, niet sa preto čo čudovať, že sa video zo skokov okamžite stalo hitom internetu! Pre portál esquire.com Navrátil dodal, že Supermanom chcel byť odjakživa a splnil sa mu týmto činom detský sen.

Zároveň poďakoval majstrovstvám, že sa tento adrenalínový šport konečne zviditeľnil. Skok z obrej veže síce ešte k olympijským športom nepatrí, nevylučuje sa však, že sa sem začlení na olympiáde v brazílskom Riu v roku 2016. Pozrite si video! Mimochodom skončil Navrátil v súťaži na štvrtom mieste!

Šampiónom Kolumbijčan

Šampiónom päťkolovej súťaže skokanov z 27 m vysokej veže sa stal Kolumbijčan Orlando Duque. 38-ročný rodák z Cali si po pondelku, keď v prvých dvoch kolách nazbieral najviac - 217,10 bodu, udržal v stredu odstup pred prenasledovateľmi. Dohromady nazbieral 590,20 bodu. Striebornú medailu získal s mimoriadne tesným mankom Brit Gary Hunt (589,30), bronz zavesili na krk Mexičanovi Jonathanovi Paredesovi (578,35).

Skoky do vody z vysokej veže - muži

1. Orlando Duque (Kol.) 590,20 bodu, 2. Gary Hunt (V. Brit.) 589,30, 3. Jonathan Paredes (Mex.) 578,35, 4. Michal Navrátil (ČR) 540,70, 5. Matt Cowen (V. Brit.) 539,60, 6. Arťom Silčenko (Rus.) 520,55

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články