Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovenky vyrovnali na MS národné maximum
Zdielať na

Slovenky vyrovnali na MS národné maximum

BARCELONA / Slovenské reprezentantky v synchronizovanom plávaní Kristína Krajčovičová s Janou Labáthovou obsadili 20. priečku v nedeľňajšej kvalifikácii technických zostáv dvojíc v rámci 15. majstrovstiev sveta v plaveckých športoch v španielskej Barcelone.

Do večerného finále postúpilo 16 z 33 párov. Slovenky dostali za svoj výkon známku 77,100, od finále ich delilo deväť desatín bodu. V kvalifikácii triumfovalo ruské duo Svetlán - Kolesničenková a Romašinová výborným výkonom 97,000.

Zverenky manželov Szauderových z Iuventy Bratislava vyrovnali historicky najlepšie umiestnenie slovenského dua na MS a zlepšili výsledok SR z predchádzajúcich MS 2011 v Šanghaji, kde Dáša Baloghová s Janou Labáthovou obsadili 25. priečku.

"Aj keď sa vo vystúpení objavili určité nedostatky a pomýšľali sme i na trošku lepší výsledok, s celkovým umiestnením sme spokojní. Pokračujeme v bojoch, v utorok čaká na dievčatá voľná zostava. Pokúsime sa v nej ešte zlepšiť, nič nie je uzavreté. Samozrejme, veľa bude závisieť aj od výkonov ostatných súťažiacich," uviedla trénerka Nora Szauder.

Doterajšie národné maximum 20. miesto v pároch dosiahli na MS zhodne dvojice Barbara Mudrochová, Silvia Špačková v Ríme 1994, Lucia Allárová, Lívia Allárová vo Fukuoke 2001, Veronika Feriancová, Katarína Havlíková v Barcelone 2003 a Mária Dzureková, Lucia Habová v Montreale 2005.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články