Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Koniec slávnej lode? Verdikt padne dva roky pred olympiádou
Zdielať na

Koniec slávnej lode? Verdikt padne dva roky pred olympiádou

BRATISLAVA / Olympijský štvorkajak sa rozišiel. Či si ešte niekedy Gelle, Jankovec, Vlček a Tarr sadnú do jednej lode, to je otázka, na ktorú momentálne padajú rôzne odpovede.

Šancu na MS dostanú mladíci

Momentálne je isté jedno. Šancu na svetovom šampionáte v Duisburgu dostal štvorkajak s posádkou reprezentantov do 23 rokov, ktorá mimochodom tej olympijskej v tejto sezóne nielen dýchala na chrbát, ale na Svetovom pohári nad ňou dokonca vyhrala. "Mladá káštvorka, perspektívna, nádejná. Povedzme si pravdu, že môžu to byť tí, ktorí nás budú reprezentovať na olympiáde," netají sa prezident Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Róbert Petriska.

Výsledky a debaty veľa naznačia

Veľa naznačia výsledky. I následné debaty s trénermi a pretekármi po sezóne. No môže dôjsť aj k veľmi zaujímavému riešeniu, keď vznikne úplne nová posádka. Róbert Petriska: "Väčšia odvaha je asi tá, že riešme káštvorku mladých s tým, že ju doplníme o niekoho skúseného, kto bude mať tú výkonnosť v tom danom roku, keď sa tá posádka bude skladať."

Nie na poslednú chvíľu

A je jasné, že tentoraz by už ani od Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky nebolo rozumné nechať konečné rozhodnutie na posledných pár týždňov pred olympiádou v Brazílii. Róbert Petriska: "Budeme to riešiť budúci rok, lebo chceme mať aspoň druhý rok pred olympiádou aspoň na 90 percent jasné, kto bude jazdiť K4." Čakanie na medaily trvá totiž už pridlho.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

4-kajak SR_Jankovec_Gelle_Vlček_Tarr

isifa.com

Súvisiace články