Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Kmeťová s Kohlovou na sústredení v Slovinsku
Zdielať na

Kmeťová s Kohlovou na sústredení v Slovinsku

Zdroj: sita - Kmeťová s Kohlovou

BRATISLAVA / Trojtýždňové sústredenie na Bohinjskom jazere v slovinských alpách v rámci záverečnej prípravy na MS v Duisburgu absolvuje od 8. júla novozložená slovenská K2 Ivana Kmeťová, Martina Kohlová a trénerom Filipom Petrlom.

Táto destinácia sa vybrala po konzultáciách s úspešnou slovinskou kajakárkou Špelou Ponomarenkovou Janičovou a jej manželom a trénerom v jednej osobe Stepanom Janičom a obaja budú spolupracovať so Slovenkami. "Dúfame, že pre dievčatá bude spoločné trénovanie prínosom, že sa navzájom na tréningoch 'potiahnu'. Bohinjské jazero sa nachádza asi v 600 metrovej nadmorskej výške a je obklopené kopcami Národného parku Triglav. Prostredie je mimoriadne čisté s minimálnym množstvom alergénov v ovzduší. Vďaka polohe jazera v údolí medzi kopcami tu po väčšinu dňa fúka len mierny vetrík alebo je bezvetrie. Počasie je mimoriadne príjemné bez veľkých horúčav.  Na jazere je vybójkovaná dráha v dĺžke 3 km," citoval www.canoe.sk Filipa Petrlu.

V tejto fáze sa budú Kmeťová s Kohlovou zameriavať hlavne na opätovné dobudovanie silovo-vytrvalostných schopností na vode a na zladenie techniky pádlovania v K2. "Ku koncu sústredenia by sa mali tréningy skracovať a budú viac zamerané na nácvik a zvládnutie vysokého traťového tempa na 500 metrovej trati. Záver sústredenia je plánovaný na 27. júla. Po návrate na Slovensko budú Martina s Ivanou trénovať samostatne vo svojich tréningových mestách a na úplné doladenie formy pred MS v Duisburgu by opäť mali spoločne ísť na Bohinjské jazero na 11 dňové sústredenie od 12. do 22. augusta," uzavrel Filip Petrla.

Potom už slovenské kajakárky čaká len krátky pobyt doma a od 27. augusta už záverečný vrchol sezóny - MS v Duisburgu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články