Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Družstvo v trape vybojovalo štvrtú medailu z univerziády
Zdielať na

Družstvo v trape vybojovalo štvrtú medailu z univerziády

Zdroj: int

KAZAŇ / Družstvo strelcov v trape vybojovalo pre Slovensko štvrtú medailu pre Slovensko na svetovej univerziáde v ruskej Kazani, prvú bronzového lesku.

Trio Boris Stanko, Matúš Dudo a Michal Slamka prehralo o dva body súboj s Českom o striebro. Blízko k ďalšej medaile bol Boris Stanko, ktorý v kvalifikácii skončil na 3. mieste s nástrelom 118 bodov. V semifinále trafil trinásť terčov a postúpil do boja o bronz, v ktorom prehral s Talianom Simonem Lorenzom až v dodatočnom rozstrele 5:6. Z pätnástich terčov v riadnom súboji obaja trafili po trinásť. O prvé tri medaily pre Slovensko sa postarali atléti, ktorí vybojovali jeden zlatý a dva strieborné kovy.

V rýchlostnej kanoistike postúpil priamo do nedeľňajšieho finále singlkanoe na 1000 m Matej Rusnák. Slovák vyhral prvú rozjazdu. Súboje o medaily ho čakajú v nedeľu o 10.07 SELČ. V pondelkovom finálovom bloku sa predstaví deblkajak Miroslav Zaťko, Ľubomír Beňo, ktorý si vybojoval priamy postup vďaka 3. miestu vo svojej rozjazde.

V plávaní postúpila do večerného semifinále na 100 m motýlik Katarína Listopadová, ktorá v rozplavbách finišovala v šiestom najlepšom čase 59,77. Len tesne unikla elitná šestnástka Zuzane Mimovičovej na 200 m prsia, v rozplavbách mala osemnásty čas 2:35,91.

Pre stolných tenistov bolo po postupe zo základných skupín konečnou zastávkou prvé kolo vyraďovacích bojov. Soňa Hudecová, Barbora Balážová, Kristián Kobes a Jakub Figeľ svoje duely prehrali. Nedarilo sa ani zápasníčke Lenke Matejovej, v kategórii do 48 kg prehrala v osemfinále s Victoriou Lacey Anthonyovou z USA 0:7. Američanka ju potom nepotiahla do opráv.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články