Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kučera získal nečakané zlato na univerziáde v Kazani
Zdielať na

Kučera získal nečakané zlato na univerziáde v Kazani

Zdroj: web, Kučera

KAZAŇ / O prvú zlatú medailu pre slovenskú výpravu na svetovej univerziáde v Kazani sa postaral Martin Kučera v behu na 400 m prek. Dvadsaťtriročný študent Univerzity Komenského v Bratislave nečakane triumfoval vo finále časom 49,79 s.

Kučera v Kazani neustále napredoval a v každom behu zlepšil svoj osobný rekord. Priblížil sa k B-limitu na štart na augustových majstrovstvách sveta v Moskve (49,60). V historických slovenských tabuľkách mu už patrí 2. miesto, národný rekord ešte z roku 1989 drží Jozef Kucej (48,94). Kučera vybojoval pre Slovensko druhú medailu na univerziáde v Kazani, o prvú sa postaral ešte v pondelok kladivár Marcel Lomnický.

Vo finále ženského kladiva skončila Nikola Lomnická siedma. Chodkyňa Maria Czaková finišovala na 20 km desiata. Jozef Repčík si na 800 m zabehol tohtoročný osobný najlepší výkon 1:51,80 min a bezpečne si postrážil postup do semifinále.

V plaveckých súťažiach uspel v rozplavbách mužov na 100 m prsia Tomáš Klobučník a postúpil do podvečerného semifinále, v ktorom sa zlepšil na 1:01,65 min, čo však na postup do finále nestačilo. Klobučník obsadil konečnú 11. priečku.

Na tenisových dvorcoch si v dvojhre dobre počínali Michal Pažický, ktorý v 2. kole zdolal Siu Fai Lama z Hongkongu 6:4, 6:3 a Karin Morgošová, ktorá už v 3. kole prešla cez Bielorusku Darju Lebešievovú po víťazstve 3:6, 6:2, 6:3.

Večer o 18.00 h SELČ čaká slovenské volejbalistky rozhodujúci zápas v skupine základnej fázy s reprezentantkami Taiwanu. V prípade víťazstva postúpia do skupiny o 1. - 8. miesto, ak prehrajú, budú ďalej bojovať v skupine o 9. - 16. miesto.