Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Sergej Bubka (49) sa bude uchádzať o post prezidenta MOV
Zdielať na

Sergej Bubka (49) sa bude uchádzať o post prezidenta MOV

Zdroj: sita - Sergej Bubka

PETROHRAD / Bývalý olympijský šampión v skoku o žrdi Sergej Bubka sa rozhodol kandidovať na post prezidenta Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

"Po starostlivom zvážení by som rád využil túto príležitosť a informoval vás o svojom kroku. To znamená, že predložím svoju kandidatúru na post prezidenta MOV. Som si plne vedomý zodpovednosti, ktorá z tohto rozhodnutia vyplýva," napísal najmladší kandidát na post šéfa MOV v liste adresovanom agentúre AP.

Bubka na utorok naplánoval tlačovú konferenciu, kde chce verejne oznámiť svoju rozhodnutie. Bude tak šiestym a zároveň zrejme posledným uchádzačom o kreslo prezidenta MOV. Štyridsaťdeväťročný Ukrajinec sa bude vo voľbách spoliehať najmä na svoje skúsenosti z oblasti športu a biznisu. "Som presvedčený, že tieto skúsenosti sú dobrým predpokladom na našu spoluprácu počas ďalších nasledujúcich rokov," napísal v liste pre MOV bývalý športovec, ktorý sa zúčastnil na štyroch OH. Z hier 1988 v Soule si priniesol zlatú medailu, šesťkrát sa tiež tešil z titulu svetového šampióna.

Kandidatúry na funkciu hlavy svetového športu už ohlásili aj Nemec Thomas Bach, Ng Ser Miang zo Singapuru, Richard Carrion z Portorika, šéf Medzinárodnej boxerskej federácie (AIBA) CK Wu z Taiwanu a šéf Medzinárodnej veslárskej federácie (FISA) Denis Oswald.

Na čele MOV stále pôsobí Jacques Rogge, ten ale 10. septembra po 12 rokoch odstúpi a následne sa uskutočnia voľby v Buenos Aires.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články