Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Phelps (27) údajne plánuje návrat do bazénov
Zdielať na

Phelps (27) údajne plánuje návrat do bazénov

Zdroj: SITA

MIAMI / Hviezdy americký plavec Michael Phelps sa údajne plánuje vrátiť do súťažnych bazénov a chce zabojovať o cenné kovy na OH 2016 v Rio de Janeiro.

Syn riaditeľa amerického plaveckého tímu Peter Busch to v piatok naznačil pre zámorské médiá a vyhlásil, že držiteľ 18 olympijských prvenstiev definitívne "nezavesil plavky na klinec".     

Phelps však tieto dohady nepotvrdil a práve naopak, vyvolali u neho rozčarovanie. "Prečo stále niekoho zamestnáva môj návrat? To naozaj ľudia veria všetkému, čo si prečítajú alebo počujú?"     

Dvadsaťsedemročný Američan oznámil ukončenie kariéry minulý rok po OH v Londýne. Na svojom konte má 18 zlatých olympijských kovov a celkovo 22, teda viac ako ktorýkoľvek iný olympionik.

"Chcel som ukončiť kariéru. Som si istý, že by som sa mohol vrátiť ešte na ďalšie štyri roky, ale prečo? Urobil som všetko, čo som urobiť chcel," cituje agentúra Reuters Phelpsa, ktorý niekoľkokrát zopakoval: "Neexistuje žiadny dôvod, aby som sa vrátil. Každý mi hovorí, že sa vrátim. Ale ja každému na to iba odpovedám, že sa tak nestane. Skutočne som dosiahol v športe všetko, čo som chcel. A nie každý si niečo takéto môže povedať."

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

Súvisiace články