Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Phelps môže úspechy oslavovať v Slovenskom dome
Zdielať na

Phelps môže úspechy oslavovať v Slovenskom dome

Zdroj: TASR

Americkí olympijskí medailisti z Londýna môžu svoje úspechy pokojne oslavovať aj v Slovenskom dome.

V historickej budove Institute of Directors na Pall Mall 116 v centre Londýna si totiž svoj hlavný stan počas olympijských hier, ktoré sa uskutočnia od 27. júla do 12. augusta rozloží svetová finančná skupina J.P. Morgan, ktorá je najväčším sponzorom olympijského tímu USA.

"Zaberú prízemie Institute of Directors. Budú u nich variť slávni kuchári, Slovenský dom teda bude mať vážnych susedov. Bude to premiešanie rôznych kultúr. Keďže sú hlavným sponzorom amerického tímu, budú si pozývať po úspechoch svojich športovcov na oslavy. Je preto možné, že Michael Phelps by mohol oslavovať svoje zlaté medaily aj u nás v Slovenskom dome," povedal  olympijský atašé slovenskej výpravy Jan Telensky.

Slovenský dom bude propagovať krajinu. Je v mimoriadne lukratívnej časti Londýna, nachádza sa v blízkosti Westminsterského paláca. Oficiálne otvorenie Slovenského domu je naplánované na 27. júla, kedy priletí do britskej metropoly aj prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Fungovať však bude už o deň skôr a bude otvorený denne až do skončenia Hier XXX. olympiády. Predpoludním v dome bude mať priestor predovšetkým Slovenská agentúra pre cestovný ruch a rozvoj, ktorá pripravuje prezentácie pre partnerov a iných hostí, ktorí by mohli pomôcť rozvoju turizmu na Slovensku.

Rovnako ako prípravy na olympijské hry finišujú aj práce v Slovenskom dome. "Povolili nám, že budeme mať na budove slovenskú vlajku. Budeme tak riadne označení. Okolo budovy bude horieť 23 obrovských pochodní, každý bude vedieť, že ide o olympijský priestor," doplnil informácie Jan Telensky.

Súvisiace články