Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Škaredé pády. Cyklistika je pekný, ale tvrdý šport
Zdielať na

Škaredé pády. Cyklistika je pekný, ale tvrdý šport

PARÍŽ / Náš cyklistický šampión, Peter Sagan, sa nedávno vyjadril, že obdivuje divákov, ktorí dokážu sedieť aj štyri hodiny pred televízorom a sledovať neraz nudné cyklistické preteky. Zdá sa však, že občas si v pelotóne „zdriemnu“ aj samotní cyklisti. A to zvyčajne nedopadne dobre...

Na ceste si nevšimol stredový ostrovček

Kto vie, nad čím včera premýšľal Francúz Yoann Offredo, no isté je, že nepozornosť počas pretekov Paríž – Roubaix sa mu vypomstila.  26-ročný cyklista si nevšimol dopravnú značku ani to, že pelotón pred ním sa roztvára,  a po náraze do obrubníka stredového ostrovčeka,  preletel cez riadidlá bicykla. Pri škaredom  páde si bolestivo narazil bradu  a odštrbil z dvoch zubov...Tvrdosť mačacích hláv, pre cyklistov veľmi neobľúbeného povrchu z dlažobných kociek,  včera, po kolízii s jedným z fanúšikov, pocítil na svojom tele i Belgičan Stijn Vandernvergh.

Pes pod kolesami

Práve nedisciplinovanosť divákov neschopných  udržať na uzde nielen emócie, ale aj svojich miláčikov má na svedomí aj dve nepríjemné kolízie, ktoré sa stali pred šiestimi rokmi na Tour de France. Na zrážku so psom doplatili Francúz Sandy Casar, ale aj  Nemec  Marcus Burghardt . Horšie ale dopadol Španiel Oscar Pereiro, ktorý si o rok neskôr po páde do 5 metrov hlbokej priekopy zlomil kľúčnu kosť: Cyklistika je naozaj tvrdý šport vyžadujúci si od pretekárov maximálnu sústredenosť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články