Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Armstrong sa priznal k dopingu! Referujú média v USA
Zdielať na

Armstrong sa priznal k dopingu! Referujú média v USA

Bývalý americký cyklista Lance Armstrong sa v rozhovore s Oprah Winfreyovou priznal k dopingovým praktikám, referuje USA Today.

Lance prišiel pripravený...

Interview sa dostane do vysielania až vo štvrtok 17. januára na Oprah Winfrey Network, ale nahrávali ho už v pondelok v dome nedávno ešte sedemnásobného víťaza Tour de France v texaskom Austine. Išlo o prvý Američanov rozhovor pre médiá po tom, ako ho v októbri doživotne dištancovali.

Hostiteľka talkšou má vystúpiť už v utorok v programe This Morning stanice CBS, kde si bude robiť promo. Prostredníctvom Twitteru prezradila, že nakrúcanie trvalo 2,5 hodiny, a uviedla: "Prišiel pripravený!".

Sledovanosť má Oprah zaručenú

Armstrong vlani v auguste kapituloval v boji proti obvineniam Antidopingovej agentúry USA (USADA). Medzinárodná cyklistická únia (UCI) po preštudovaní správy USADA v októbri potvrdila trest a anulovala všetky Američanove výsledky od augusta 1998, medzi nimi aj sedem celkových prvenstiev z TdF. Armstronga neodsúdili na základe pozitívnych antidopingových testov, ako dôkazy slúžili výpovede jeho bývalých tímových kolegov z US Postal o systematickom užívaní zakázaných látok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita - Armstrong čelí obvineniam

Súvisiace články