Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Armstrong (41) tresty nekomentuje, zmenil si profil
Zdielať na

Armstrong (41) tresty nekomentuje, zmenil si profil

Potrestaný Lance Armstrong, ktorý pondelkovým rozhodnutím Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) dostal doživotný zákaz športovať a prišiel aj o sedem titulov z cyklistickej Tour de France, zatiaľ verejne nevystúpil a nevysvetlil svoj postoj k celej záležitosti.

Momentálne jediným jeho komentárom k dištancu je zmena profilu na sociálnej sieti Twitter. Do pondelka bola jeho charakteristika na konte @lancearmstrong "Otec piatich úžasných detí, sedemnásobný víťaz Tour de France, naplno bojujúci proti rakovine, čiastočný triatlonista." Pár hodín po rozhodnutí UCI už na Armstrongovom profile svietilo: "Vychovávam 5 detí. Bojujem proti rakovine. Plávem, bicyklujem, behám a hrám golf kedykoľvek môžem." Bol to jediný komentár, ktorý sa verejnosť dozvedela od Armstronga v posledných hodinách.

Armstronga mnohí považujú za najväčšieho klamára v dejinách športu. Americká antidopingová agentúra (USADA) pred pár dňami informovala o získaní nevyvrátiteľných dôkazov, že Armstrong a jeho niekdajší zamestnávateľ, tím US Postal Service, boli zapletení do "najsofistikovanejšieho, najprofesionálnejšieho a najúspešnejšieho dopingového programu v histórii športu". Svoje 202-stranové rozhodnutie o doživotnej suspendácii cyklistu a ďalších 1000 strán podporných dôkazov zaslala UCI a Svetovej antidopingovej agentúre (WADA). Dôkazy obsahujú výpovede 26 osôb, z ktorých 15 bolo v kontakte s jazdcami a oboznámených s dopingovými aktivitami US Postal Service. Armstrongovi odobrala USADA v septembri všetkých sedem celkových triumfov, ktoré získal na najprestížnejších pretekoch na svete Tour de France. USADA to oznámila po tom, ako 41-ročný Texasan odmietol ďalej bojovať proti obvineniam z užívania dopingu. Tresty v pondelok potvrdila aj UCI.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita

Súvisiace články