Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Kráľovná Ju-Na (22) sa vracia na súťažný ľad
Zdielať na

Kráľovná Ju-Na (22) sa vracia na súťažný ľad

Zdroj: sita, Kim Ju-Na

Juhokórejská krasokorčuliarska hviezda Kim Ju-Na sa vracia na súťažný ľad.

Osemnásťmesačnú prestávku ukončí počas najbližšieho víkendu na pretekoch NRW Trophy v nemeckom Dortmunde. V utorok to potvrdili manažéri olympijskej víťazky z Vancouveru 2010. Kim Ju-Na prerušila kariéru po striebre na majstrovstvách sveta 2011. V Dortmunde sa pokúsi získať dostatočný počet bodov, aby sa kvalifikovala na budúcoročné majstrovstvá sveta.

"Kráľovná Ju-Na" vyhrala aj OH

Po zisku olympijského zlata je Kim Ju-Na v Kórejskej republike jednou z najpopulárnejších osobností, krajania ju volajú "Kráľovná Ju-Na". O svojom návrate na súťažný ľad hovorila už v júli. Vtedy povedala, že chce súťažiť na zimných olympijských hrách 2014 v Soči a následne ukončí kariéru. Po Soči sa bude usilovať stať sa členkou Medzinárodného olympijského výboru. "Po ZOH vo Vancouveri som len ťažko hľadala väčšiu motiváciu, ale očakávania fanúšikov neustále rástli," vysvetlila Kim, ktorá po ZOH 2010 skončila na MS 2010 i 2011 druhá.

Kim Ju-na pripustila, že ohľadom svojej ďalšej kariéry bola až do tohto leta na pochybách aj vzhľadom na stres z náročného tréningu a spomenuté prehnané očakávania svojich priaznivcov. Inšpiráciu našla pri tréningu s mladými kórejskými nádejami. Dvadsaťdvaročnú krasokorčuliarku trénujú momentálne jej tréneri z detstva, keďže sa skončila jej spolupráca s Američanom Petrom Oppegardom. Kim Ju-Na vyhrala majstrovstvá sveta 2009, v rokoch 2007 a 2008 bola na svetovom šampionáte bronzová a v rokoch 2010 a 2011 strieborná.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články