Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
ME: Balážovej stop v osemfinále, nestačila na Liu Jia
Zdielať na

ME: Balážovej stop v osemfinále, nestačila na Liu Jia

Zdroj: sita, Barbora Balážová

Slovenská reprezentantka Barbora Balážová skončila svoje účinkovanie na 31. stolnotenisových majstrovstvách Európy jednotlivcov v dánskom Herningu (17. - 21. 10. 2012) v osemfinále dvojhry žien.

Dvadsaťročná Slovenka, nasadená ako číslo 32, v sobotňajšom predpoludňajšom súboji o účasť vo štvrťfinále podľahla Liu Jia z Rakúska za 33 minút jednoznačne 0:4 na sety.

Koncovka pre skúsenejšiu protivníčku

Balážová držala s favorizovanou piatou nasadenou súperkou krok len v úvodoch setov, v druhom dejstve odvrátila za stavu 8:10 dva setbaly, ale v koncovke sa presadila skúsenejšia protivníčka. Tridsaťročná čínska rodáčka mala potom ďalší priebeh duelu pod kontrolou a šesťbodovou šnúrou vo štvrtom sete využila hneď prvý mečbal. Liu Jia, ktorá je majsterkou Európy vo dvojhre z dánskeho Aarhusu 2005 a striebornou medailistkou z ruského Petrohradu 2008 a českej Ostravy 2010, delia od zisku titulu ešte tri víťazné zápasy.

Balážová, ktorá prehrala v osemfinále vôbec svoje prvé sety v singlovej súťaži na tohtoročnom šampionáte, dosiahla napriek vyradeniu postupom medzi 16 najlepších hráčok vo dvojhre svoj najväčší úspech v ženskej kategórii.

Najlepší výsledok slovenských reprezentantov na ME 2012

Dvadsaťročná Topoľčianka sa zároveň postarala o najlepší výsledok slovenských reprezentantov na ME 2012 v Herningu, keď navyše s Češkou Hanou Matelovou dosiahla osemfinálovú účasť vo štvorhre žien.

"Treba povedať, že Liu Jia je európska extratrieda a hrá veľmi nepríjemným štýlom. V druhom sete sa za stavu 10:10 ešte črtala šanca na zvrat vo vývoji, ale musím priznať, že súperka bola jednoznačne lepšia. Je to ašpirantka na medailu, ktorá pokojne môže vyhrať celý turnaj. Viac nás mrzí piatkové osemfinále štvorhry, v ktorom bol reálne v hre postup do štvrťfinále, lebo Balážová s Matelovou mohli Maďarky Pótovú s Tóthovou zdolať. Napriek tomu dve účasti Balážovej v osemfinále sú jej doterajším životným úspechom v kategórii dospelých. Tak to treba brať a môžeme s tým vysloviť len spokojnosť. Ukazuje sa, že pôsobenie v Nemecku jej herne prospieva," zhodnotil účinkovanie predseda Slovenského stolnotenisového zväzu (SSTZ) Zdenko Kríž, ktorého exekutíva opäť zvolila za šéfa veteránskej komisie Európskej stolnotenisovej únie (ETTU).

Generálny sekretár SSTZ Anton Hamran je kandidátom na post podpredsedu mládežníckej komisie a úspešná paralympionička Alena Kánová na rovnakú funkciu v komisii športovcov.

VÝSLEDKY ME, Dvojhra žien - hlavná súťaž - 3. kolo (osemfinále):

Barbora Balážová (SR-32) - Liu Jia (Rak.-5) 0:4 (-8, -10, -6, -5)

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články