Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vlhová v obrovskom slalome na 14. mieste, Fialkové tesne za sebou
Zdielať na

Vlhová v obrovskom slalome na 14. mieste, Fialkové tesne za sebou

PEKING / Slovenskej reprezentantke v zjazdovom lyžovaní Petre Vlhovej patrí na ZOH 2022 v čínskom Pekingu 14. priečka pondelkového obrovského slalomu žien.

Zlatú medailu z obrovského slalomu si vyjazdila s najlepším časom Švédka Sara Hectorová. Na druhom mieste sa umiestnila Talianka Frederica Brignoneová a na tretí stupeň víťazov sa postavila Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová. 

Petra Vlhová stratila na víťaznú Hectorovú viac ako 2 sekundy

Slovenka Petra Vlhová skončila na 14. mieste. Podľa slov Petry do jazdy dala všetko a odjazdila najlepšie ako vedela. Vo výslednej tabuľke jej chýbalo na víťaznú Hectorovú 2,46 sekúnd.

Po prvom kole na 13. mieste

Dvadsaťšesťročná Slovenka sa na zjazdovke Ľadová rieka v stredisku Jen-čching predstavila ako prvá a stanovila referenčný čas, z prvej priečky ju zosadila hneď druhá v poradí Švajčiarka Michelle Gisinová. Neskôr sa pred Slovenku dostali aj ďalšie súperky, pričom hneď tretia Talianka Federica Brignoneová sa jej výraznejšie vzdialila a ešte lepší čas dosiahli Švédka Sara Hectorová aj Rakúšanka Katharina Truppeová.

Schiffrinová nedokončila prvé kolo

Ani Talianka Marta Bassinová, ani Američanka Mikaela Shiffrinová ako kandidátky na medailu nedokončili prvé kolo. Piata resp. tretia žena hodnotenia obrovského slalomu v aktuálnej sezóne Svetového pohára vypadli už v hornej časti trate. Shiffrinová v tejto disciplíne tak neobhájila zlato z Pjongčangu 2018. 

Líderkou poradia bola po prvom kole Švédka Sara Hectorová s náskokom 30 stotín sekundy pred Rakúšankou Katharinou Truppeovou, tretia bola Talianka Federica Brignoneová.

Sestry Fialkové tesne za sebou

Staršia Paulína bola na prvej položke stopercentná, na druhej minula dva terče, na tretej jeden a na štvrtej tiež jeden. Paulína napokon obsadila 42. priečku a na víťazku strácala 4:58,0 min, Ivonu odsunula na 46. pozíciu (+5:41,5).

Súvisiace články