Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Storočný cyklista láme rekordy. Trasa 100 km nie je problém!
Zdielať na

Storočný cyklista láme rekordy. Trasa 100 km nie je problém!

Mnohí mladí ľudia dnes športujú viac prstami na klávesnici, ako skutočným pohybom na čerstvom vzduchu. Príkladom by mohol byť 100-ročný cyklista z Francúzska, Robert Marchand. Za svoju vitalitu vďačí svojskému životnému štýlu. Zdá sa, že okrem rekordov zlomil vo svojom živote aj pár ženských sŕdc.

 „Dobré  jedlo, víno a ženy som si nikdy neodopieral, život mi stále chutí.   Keď niektorí chlapi dosiahnú 80-tku, hrajú už iba karty, či lúštia krížovky. Ja však v pokoji neobsedím , musím sa hýbať.“ Týmito slovami opísal veterán svoj životný postoj. A je mu naozaj čo závidieť.

100km za 4 hodiny

100 kilometrov je vzdialenosť, ktorá mnohým amatérskym cyklistom vyráža dych a naháňa strach. Francúzsky penzista , ktorý v novembri oslávi svoje stoprvé narodeniny, sa ale nezľakol. Na ovále velodromu v Lyone krúžil štyri hodiny, 17 minút a 27 sekúnd a po prejdení 300 okruhov vytvoril veteránsky rekord.

Jeho doping, ako sám tvrdí, je úplne jednoduchý: „ ... je to pre mňa voda s polievkovou lyžicou medu.“ Aj priemerná rýchlosť 23 kilometrov za hodinu, ktorú francúzsky starček  dosiahol, vzbudzuje rešpekt. Starčekovi sa darí dokazovať, so svojim milovaným bicyklom do  železného šrotu ešte rozhodne nepatrí.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Robert Marchand

Súvisiace články