Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Bývalý pilot F1 Alex Zanardi chce vyhrať paralympiádu
Zdielať na

Bývalý pilot F1 Alex Zanardi chce vyhrať paralympiádu

Bývalý pilot formule jeden, Alex Zanardi, prišiel pri nehode o obe nohy. Ale do sveta motorizmu sa dokázal vrátiť. Teraz sa rozhodol, že vyhrá olympiádu.

Pred 11 rokmi si prial, aby pri hrôzostrašnej nehode zomrel. Po prebratí sa z kómy totiž Alex Zanardi zistil, že prišiel o obe nohy. No už o pár dní mal bývalý pilot F1 úplne iné myšlienky. Hovorí: "Povedal som si, že som prišiel o iba o nohy a že kvôli rodine chcem opäť žiť naplno."

Po pol roku si dokázal posadiť syna na plecia. V roku 2003 už opäť pretekal v automobile, ktorý mu špeciálne upravili. O 24 mesiacov neskôr vyhral preteky majstrovstiev sveta cestných vozidiel. "Odrazu som vedel, že musím motivovať aj ďalších ľudí, aby sa nevzdávali," vysvetľuje Alex.

A tak sa posadil do vozíčka a začal súťažiť na maratónskej trati. Teraz chce v Londýne vyhrať paralympiádu. "Lepšiu trať som si ani nemohol priať. Poznám ju detailne a to je moja výhoda. Verím, že na medailu mám," netají svoje odhodlanie. Ak sa mu to v Brands Hatch podarí, 45-ročný nezlomný Talian sa možno čoskoro dočká sfilmovania svojho príbehu.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Zanardi_Alex_parabicykel

TV JOJ

Súvisiace články