Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bývalý pilot F1 Zanardi "pobeží" maratón
Zdielať na
Motorizmus

Bývalý pilot F1 Zanardi "pobeží" maratón

Zdroj: ČTK/AP

Bývalý taliansky jazdec F1, Alex Zanardi, ktorý má amputované obe nohy sa 4. novembra zúčastní Newyorského maratónu na špeciálne upravenom vozíčku.

Newyorský maratón bude mať 4. novembra na štarte významnú osobnosť motoristického športu slávneho závodu sa totiž zúčastní bývalý pilot formule 1 Alex Zanardi.

Taliansky jazdec, ktorý prišiel v roku 200 pri havárii o obidve nohy, absolvuje 42 195 metrovú kategóriu vozíčkarov na špeciálne upravenom "bicykli", na ktorom sa bude opierať do pedálov rukami.

4O-ročného Zanardiho osudovo poznamenala havária v zámorskom seriáli ChampCar. Po ťažkom náraze na nemeckom Lausitzringu mu museli lekári amputovať obe nohy. O 20 mesiacov neskôr sa Zanardi k automobilovým pretekom vrátil. 

"Už mám za sebou pár bláznivých vecí," povedal Zanardi. "Ale vždy som trénoval ako šporovec, takže si myslím, že prvotnú nielen štartovú čiaru, ale i tú cieľovú. Dúfam, že to zvládnem v pohode a v lepšom čase ako dve hodiny. Mám na prípravu mesiac a beriem to veľmi vážne," dodal Zanardi.  

Zdielať na