Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slováci na OH. Gelle s Vlčekom 8., vo finále nikoho nepredbehli
Zdielať na

Slováci na OH. Gelle s Vlčekom 8., vo finále nikoho nepredbehli

Maďarský dvojkajak v zložení Rudolf Dombi, Roland Kökeny získal na OH 2012 v Londýne zlato v K2 na 1000 m. Slovenská kádvojka v zložení Peter Gelle, Erik Vlček obsadila v A- finále posledné ôsme miesto.

Úradujúci majstri Európy triumfovali v A-finále pred portugalskou dvojicou Fernando Pimenta, Emanuel Silva, bronz vybojovali Nemci Martin Hollstein s Andreasom Ihlem. Slovenská kádvojka v zložení Peter Gelle, Erik Vlček obsadila posledné ôsme miesto s takmer trojsekundovou stratou na víťazných Maďarov.

Gellemu s Vlčekom vôbec nevyšiel štart

Už po úvodnej 250-ke strácali na medailové pozície. Ani v druhej polovici trate sa úradujúcim majstrom sveta zo Szegedu nepodarilo vystupňovať tempo a napokon klesli na ôsmu pozíciu. Gelle s Vlčekom tak prvýkrát na vrcholnom podujatí nezískali medailu. Vlani na ME v Belehrade pri spoločnej premiére získali striebro na neolympijskej päťstovke, na tohtoročných ME v Záhrebe skončili na kilometri bronzoví.   

Plán bol držať sa nemeckej lode

"Zo začiatku sa nám šlo celkom dobre, plán bol držať sa nemeckej lode a neskôr zaútočiť. Od 500 metrov však na nás prišla nejaká únava a zrazu sa s tým už nedalo čo robiť. Posledná časť už bola trápením. Stále nám ubúdali sily, snažili sme sa zapnúť, ale namiesto posúvania sa dopredu, nám unikali lode," povedal po finále Erik Vlček. "Od prvej päťstovky sa ešte dalo odraziť do finišu. Dnes nebol náš deň, jednoducho na tejto úrovni sa nedá stále vyhrávať. Ani ranný tréning nenasvedčoval tomu, že by niečo malo dopadnúť zle, sami nevieme, prečo to takto dopadlo," doplnil svojho partnera Peter Gelle.  

Gelle s Vlčekom ešte budú mať šancu zabojovať o medailu vo štvrtkovom finále K4 na 1000 m, kde sa predstavia v lodi spoločne s Martinom Jankovcom a Jurajom Tarrom.   

Výsledky muži - K2 na 1000 m: 1. Rudolf Dombi, Roland Kökény (Maď.) 3:09,646, 2. Fernando Pimenta, Emanuel Silva (Port.) 3:09,699, 3. Martin Hollstein, Andreas Ihle (Nem.) 3:10,117, 4. Dave Smith, Ken Wallace (Austr.) 3:11,456, 5. Markus Oscarsson, Henrik Nilsson (Švéd.) 3:11,803, 6. Ilja Medwedev, Anton Rjachov (Rus.) 3:12,047, 7. Darryl Fitzgerald, Steven Ferguson (N. Zéland) 3:12,117, 8. Peter GELLE, Erik VLČEK (SR) 3:12,519

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Gelle s Vlčekom na OH

Súvisiace články