Oblačno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chudobný gymnasta z rozpadajúcej sa chatrče do luxusného bytu
Zdielať na

Chudobný gymnasta z rozpadajúcej sa chatrče do luxusného bytu

Stavebná firma z Kórejskej republiky v stredu oznámila, že gymnastickému hrdinovi Hier XXX. olympiády Jang Hak-seonovi daruje nový byt.

Peniaze pre rodičov

Mladý Kórejčan, ktorý v pondelok triumfoval v preskoku mužov, totiž musel vo svojom živote prejsť tŕnistú cestu z chudoby až na "výslnie". Po zisku prvej zlatej olympijskej medaily v gymnastických súťažiach pre Kórejskú republiku novinárom povedal, že za finančnú odmenu chce svojim rodičom, ktorí žijú v ošarpanej chatrči, zabezpečiť lepšie bývanie.

Spoločnosť SM Group Woobang z mesta Gwang-džu 19-ročnému Kórejčanovi ponúkla byt s rozlohou 116 m2 v hodnote 164-tisíc eur. "Keď prezident našej firmy Wu Oh-hjun videl zábery miesta, kde žijú rodičia nášho medailistu, rozhodol sa darovať im byt," píše sa v stanovisku spoločnosti.

Príklad pre ostatných

Jang Hak-seon chce svojím úspechom inšpirovať mladých Kórejčanov. "Cieľom našej krajiny je dostať sa do najlepšej desiatky v medailovej bilancii. Som šťastný, ak k tomu môžem prispieť svojou troškou," povedal a pokračoval:

"Gymnastika u nás nie je veľmi populárna. Chcem sa sústrediť na to, aby som k tomuto športu prilákal ľudí mladších ako ja, ktorí by mohli zopakovať moju medailovú cestu."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

sita, Yang Hak-seon

Súvisiace články