Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Bujará oslava alebo ako sa Phelps lúčil...
Zdielať na

Bujará oslava alebo ako sa Phelps lúčil...

Americkí plavci boli na olympijskych hráích v Londýne najúspešnejší. Získali 16 zlatých, osem strieborných a šesť bronzových medailí. Po náročnom programe sa tak odreagovali v jednom z nočných klubov v Londýne. Ako prvý sa na párty ukázal fenomenálny Michael Phelps, ktorý je nový držiteľ rekordu v počte medailí spod olympijskych kruhov. Po posledných pretekoch Američan zavesil plavecké okuliare na klinec.

Na párty prvý Phelps, v znaku Clary

Po náročnom týždni v olympijskom bazéne sa vybrali americkí plavci oslavovať svoje úspechy. Párty sa odohrala v miestnom nočnom klube. Ako prvý na oslavu prišiel držiteľ šiestich londýnskych kovov Michael Phelps. Po londýnskych hrách má Američan na konte až 18 zlatých medailí.

V poslednej súťaži 200m znak už Phelps neštartoval, ale aj tak sa Američania mohli tešiť z najcennejšieho kovu. V novom olympijskom rekorde ho získal Tyler Clary a bronz si vyplával Ryan Lochte. Práve o ňom sa hovorí, že by mal byť po odchode Phelpsa novou hviezdou amerických plavcov.

Počas znakárskej dvojstovky sa Clary striedal na prvom mieste s Lochtem. "Nebol som prekvapený, že Rayn bol predo mnou," povedal Clary a ďalej dodal: "Skutočnosť, že Ryan plával predo mnou, nezmenila moju stratégiu. Nakoniec sa to skončilo presne tak, ako som chcel. Dohmatol som ako prvý."

Bujará oslava

Na oslave sa objavila aj Natalie Coughlinová, ktorá oslavovala bronzovú medailu zo 4x100m voľným spôsobom. Bol to jej dvanásty olympijský kov. "Znamená to pre mňa veľa. Pokiaľ ide o mojich dvanásť medailí z dvanástich olympijských súťaží, tak je to šialené. Som na to veľmi hrdá," okomentovala svoje pocity Coughlinová.

Nathanovi Adrianovi sa na olympiáde taktiež darilo. Z bazéna vylovil zlato zo 100m voľným spôsobom, 4x100m polohovej štafety a striebro zo štafety 4x100m taktiež voľným spôsobom. Netreba však zabudnúť ani na jeho zlato z Pekingu. Kde si vyplával zlato v štafete 4x100m voľným spôsobom. "Trénovať som začal hneď v septembri 2008 po OH v Pekingu. Tento rok mi uletel veľmi rýchlo," povedal na margo prípravy Adrian.

V klube sa ukázala aj 24-ročná plavkyňa Dana Vollmerová, ktorá počas OH 2012 získala zlato v kategóriách 100m motýlik, 4x200m voľný spôsob a 400m polohovky.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

SITA

Súvisiace články