Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Slováci na OH. Vargovi smolne uniklo finále trapu
Zdielať na

Slováci na OH. Vargovi smolne uniklo finále trapu

Zdroj: sita, Varga na strelnici

Posledný z trojice slovenských brokárov na OH v Londýne Erik Varga v kvalifikácii trapu dosiahol výkon 121 bodov a obsadil 10. miesto.

K 73 bodom z prvého dňa (24-25-24) pridal v pondelok v druhej časti kvalifikácie najskôr skvelých 25 zásahov, no v záverečnej mu dva holuby "uleteli" a dosiahol 23 b. Pred ňou figuroval na postupovom piatom mieste, po nej mu patrí 11. Suverénom kvalifikácie sa stal Austrálčan Michael Diamond, ktorý ani raz neminul a výkonom 125 b. vyrovnal svetový rekord, ktorého držiteľmi boli Talian Giovanni Pellielo z roku 1994 a Rus Pavel Gurkin ho v roku 2005 vyrovnal.

"Tak, ako sa mi ľahko strieľalo v predposlednej runde, tak ťažko to šlo v poslednej položke. Cítil som obrovský tlak," vykreslil svoje prvé dojmy po dostrieľaní Varga, ktorý sa o finále pravdepodobne pripravil posledným 125. minutým holubom. Pred ním ho vyviedli z rytmu oslavné ovácie na adresu Diamonda, pre ktorého sa na chvíľu súťaž prerušila. "Nepomohlo mi to príliš. Zastavilo sa to a nepodarilo sa mi skoncentrovať sa tak, ako som si to želal a tak, ako keby to pokračovalo plynulo. Zavážilo to."

Tridsaťšesťročný Erik Varga sa oproti Pekingu zlepšil o štyri body, ale paradoxne skončil horšie, ako pred štyrmi rokmi, kde mu 117 v olympiskej premiére vynieslo 9. miesto.

Súvisiace články