Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slováci na OH. Finále pištoliarov bez Tužinského i Koppa
Zdielať na

Slováci na OH. Finále pištoliarov bez Tužinského i Koppa

Zdroj: tasr, Pavol Kopp

Ani druhé vystúpenie slovenských pištoliarov pod piatimi olympijskými kruhmi v Londýne sa neskončilo postupom do finále.

V kvalifikácii ľubovoľnej pištole 60 obsadil tentoraz lepšie umiestenie Pavol Kopp, ktorý s 556 bodmi skončil na 20. mieste. Debutant na OH Juraj Tužinský dosiahol výkon 554 a ten ho v konkurencii 38-štartujúcich zaradil na 22. miesto.

Kopp zaostal za svojim pekingským výkonom

Pavol Kopp, piaty v tejto svojej silnejšej disciplíne na OH 2008, zostal v Londýne za svojím pekinským kvalifikačným výkonom o sedem bodov. Ich najlepšie umiestenie v Londýne tak vyústilo do 15. miesta Juraja Tužinského vo vzduchovej pištoli 60 s 580 bodmi.

"Myslel som si, že tých 560 by som dnes mohol zvládnuť. Tréning tomu nasvedčoval. Mal som málo desín, nevyšlo mi to tak, ako som si predstavoval. Nižší začiatok bol ešte v poriadku, to sa dalo korigovať. Potom však prišla po dobrej 96 v piatej sérii 90-ka a to ma zabrzdilo," povedal po pretekoch v sklamanom tóne Kopp.

Dve sedmičky v tretej položke

"Spokojnosť je relatívna vec. Na tie posledné roky, čo som dokázal strieľať, tak to bola katastrofa. Dve sedmičky v tretej položke ma odradili, musel som veľmi zabojovať o nápravu a na konci už neostali sily. Mohlo to byť finále, škoda. Dal som osem deviatok vo finiši po sebe, a to nemohlo stačiť. Keby tam z nich padli dve-tri desiatky, hneď by to bolo o inom," komentoval svoje druhé a posledné vystúpenie v Londýne Tužinský.

Súvisiace články