Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Strelec Jozef Gönci (38) ohlásil koniec!
Zdielať na

Strelec Jozef Gönci (38) ohlásil koniec!

Bude to jeho piata a zároveň aj posledná olympiáda. Preto si ju chce poriadne užiť! Strelec, Jozef Gönci, plánuje po hrách v Londýne oficiálne ohlásiť koniec reprezentačnej kariéry. V piatok na slávnostnom otvorení Hier XXX. olympiády v Londýne bude práve športový strelec vlajkonosičom.

"Som veľmi rád, že som sa stal vlajkonosičom našej výpravy. Je to pre mňa veľmi pekný darček od Slovenského olympijského výboru na záver kariéry. Keď som sa to dozvedel, zostal som milo prekvapený. O to príjemnejšia informácia to bola pre mňa. Samozrejme, že som neváhal prijať túto úlohu,“ uviedol košický rodák.

Čas nezastaví

Dvojnásobný bronzový olympijský medailista vie, že čas nezastaví. Hoci u nás nemá Gönci konkurenciu, jeho súperi na svetovom fóre sú čoraz mladší. "Samozrejme ja tam kožu zadarmo nedám. Ja som netrénoval či v horúčavách alebo v zimách 5 hodín denne a nerobil som na sebe, aby som sa tam išiel iba zúčastniť," hovorí Gönci.

Súťažný adrenalín by však mohol nášmu strelcovi časom chýbať. Gönci zatiaľ nemá adekvátneho nasledovníka a vyzerá to tak, že si ho ako tréner bude musieť vychovať sám. "Tak takto sa chcem vrátiť do toho olympijskeho kolotoča. Lebo chcem aby v streľbe sme nielen prinášali mediale ale stále viac a viac športovcov chodiť," hovorí Gönci.

Teší sa na zelenú strelu - Sagana

V Londýne by si Gonci, ak bude mať čas, vychutnal aj iné športy. "Celkom sa teším na tú našu zelenú strelu, Sagana. To je taký motivátor pre nás všetkých, lebo je mladý a taký ambiciózny," dodal Gönci.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články