Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Doping? Z hier vyradil už 107 športovcov!
Zdielať na

Doping? Z hier vyradil už 107 športovcov!

Počas posledných šiestich mesiacov bolo v dopingových laboratóriách poriadne rušno. O nadchádzajúce olympijské hry v Londýne vďaka pozitívnym vzorkám prišlo už vyše 100 športovcov.

Dopovali opäť a kariéru môžu zabaliť

Do 19. júla zoznam hriešnikov obsahoval 107 mien. A medzi potrestanými boli všetky národnosti a aj známe mená. "Za organizačný výbor môžem skonštatovať, že som rád, že tu s nami nie sú," povedal riaditeľ komunikácie Medzinárodného olympijského výboru Mark Adams.

Medzi odhalenými boli aj takí, korí prídu nielen o olympiádu, ale aj o šancu pokračovať v kariére. Patrí k nim aj maďarský diskár Fazekas a držiteľka najlepšieho tohtoročného času v behu na 1500 metrov Selsouliová. Len čo im totiž vypršal jeden trest, opäť dopovali.

Otestujú 6 250 športovcov

"Svetová antidopingová agentúra navyše avizuje, že k tým, ktorých odhalili, môžu pribudnúť aj ďalší. Ešte totiž nie sú vyhodnotené všetky vzorky odobraté v predolympijskom období," dodal Adams. Tí, ktorí unikli spomínaným kontrolám WADA, zrejme ťažko uniknú  tým ďalším. Antidopingoví komisári majú k dispozícii oveľa citlivejšie prístroje ako v Pekingu.

"Celkovo bude testovaných viac ako  6 250 športovcov. Výsledky oznámime do 24 hodín," tvrdí Kerry O´Callaghan hovorkyňa antidopingových laboratórii. Odoberanie vzoriek moče a krvi sa začalo 16. júla zároveň s otvorením olympijskej dediny.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články