Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Olympiáda oficiálne nezačala, no má už prvý škandál!
Zdielať na

Olympiáda oficiálne nezačala, no má už prvý škandál!

V škotskom Galsgowe sa zápas začal s obrovským meškaním. Organizátori totiž spravili obrovské faux paus! Futbalistky komunistickej KĽDR mali hrať pod zástavou nenávidenej Južnej Kórey...

Obrovská chyba organizátorov

Pri predzápasovom predstavovaní hráčok z KĽDR sa na veľkoplošnej obrazovke objavila pri ich menách vlajka Južnej Kórey! Nemusíme dúfam ani pripomínať, že tieto dve krajiny sa príliš v láske nemajú. Futbalistky to vytočili natoľko, že pekne-krásne "odcupitali" z trávnika a odmietali zápas odohrať!

V šatni v tej chvíli muselo byť poriadne dusno, nikto totiž nevedel, či sa predmetný zápas nakoniec odohrá alebo nie! Napokon prišlo na rad ospravedlnenie od organizátorov, ktorí si chybu jednoznačne priznali. Zároveň prisľúbili, že v budúcnosti sa už opakovať nebudú.

Úvodný výkop stretnutia, ktoré sa malo začať o 20.45 h SELČ, sa uskutočnil s 1,5-hodinovým oneskorením. KĽDR vyhralo nad Kolumbiou 2:0.

Obavy zo zlyhania bezpečnosti

Škandál sa nevyhol ani Manchesteru, v ktorom sa budú olympijské hry odohrávať tiež. Jedenásťročný chlapec sa dostal do lietadla bez dokladov. To vyvolalo kritiku bezpečnostných opatrení.

Dieťa sa palubu dostalo bez pasu, letenky a dozoru dospelého. Chlapec odletel do Ríma. Po prepuknutí aféry vyhodili zamestnancov, ktorí mali službu na kontrole.

Mierová zmluva a napätie

Medzi Severnou a Južnou Kóreou panuje od vojny, ktorá skončila v roku 1953, oficiálne prímerie. Ani jedna z krajín ho však fakticky nechce uznať, pretože by tým prijala aj zodpovednosť za definitívne rozdelenie polostrova. Demilitarizovaná zóna medzi oboma krajinami je jednou z najlepšie strážených hraníc na svete a pohraničné incidenty na nej dodnes nie sú ničím zvláštnym.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články