Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Frank Schleck končí na Tour de France, pre doping!
Zdielať na

Frank Schleck končí na Tour de France, pre doping!

Dopingový hriešnik na slávnej Tour de France! V moči 32-ročného člena tímu RadioShack-Nissan našli po súťažnom teste 14. júla stopy po diuretiku xipamide.

Zatiaľ mu patrila 12. priečka

Luxemburský cyklista Fränk Schleck končí na tohtoročných pretekoch Tour de France pre pozitívny dopingový nález. Potvrdil to Schleckov tím RadioShack-Nissan. V moči 32-ročného jazdca našli po súťažnom teste 14. júla stopy po diuretiku xipamide.

Medzinárodná cyklistická únia vo svojom utorňajšom stanovisku potvrdila výsledky z laboratória Svetovej antidopingovej agentúry v Chatenay-Malabry. Schleckovi patrila v hodnotení Tour pred záverečnými piatimi etapami 12. priečka.

"Informovali sme luxemburského cyklistu Schlecka, že vo vzorke moču zo 14. júla našli zakázanú látku," uvádza sa v stanovisku UCI. Mladší brat Andyho Schlecka môže požiadať o B-vzorku. Ak aj pri nej zistia kontrolóri rovnaký výsledok, pôjde o dopingový prehrešok a Luxemburčanovi hrozí trest.

Nie je prvým hriešnikom

Fränka Schlecka nevyšetrujú v súvislosti s dopingom prvýkrát. V roku 2008 musel vyšetrovateľom vysvetľovať, prečo urobil platbu lekárovi Eufemianovi Fuentesovi, ktorý bol v strede kauzy okolo distribúcie dopingu Puerto.

Na tohtoročnej Tour doplatil na porušenie dopingových predpisov už Rémy Di Gregorio, ktorého spolu s dvoma ďalšími mužmi zatkla v súvislosti s vyšetrovaním staršieho prípadu francúzska polícia. Francúza podmienečne jeho tím Cofidis prepustil a prokurátor ho obžaloval z trestného činu držania zakázaných látok.

F. Schlecka po dopingu vypočúvala polícia

Luxemburského cyklistu Fränka Schlecka vypočúvala polícia po tom, ako mu našli po súťažnom teste 14. júla počas Tour de France stopy po diuretiku xipamide. Informoval o tom zamestnávateľ 32-ročného jazdca - tím RadioShack-Nissan.

Mladší brat Andyho Schlecka, ktorý medzičasom odstúpil z TdF, išiel na policajnú stanicu z vlastnej vôle po prijatí predvolania k výsluchu. Medzinárodná cyklistická únia vo svojom utorňajšom stanovisku potvrdila výsledky z laboratória Svetovej antidopingovej agentúry v Chatenay-Malabry.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články