Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V skeete nový svetový rekord, Slovenky bez finále
Zdielať na

V skeete nový svetový rekord, Slovenky bez finále

Zdroj: web

Slovenské duo Danka Barteková a Monika Zemková skončilo pred bránami finále

 Američanka Kimberly Rhodeová sa stala víťazkou prvého tohtoročného Svetového pohára v brokových disciplínach v Tuscone. V skeete žien zvíťazila výkonom 99 bodov, čo je vyrovnaný finálový svetový rekord, pričom v kvalifikácii vytvorila nový svetový rekord 75 bodov, čo je absolútne maximum a podarilo sa jej to ako prvej na svete.

V celej súťaži minula iba jeden terč. "Je skvelé odštartovať sezónu víťazstvom, navyše na domácej strelnici. Tento triumf má väčšiu cenu tým, že sa blíži olympiáda," povedala po súťaži Rhodeová. Druhá skončila Talianka Diana Bacosiová (92), ale až po lepšie zvládnutom k.o rozstrele (6) s treťou Američankou Brandy Drozdovou, ktorá v ňom trafila o jeden terč menej.

Slovenské duo Danka Barteková a Monika Zemková skončilo pred bránami finále. Obe v kvalifikácii trafili 68 terčov a o finále prišli v rozstrele, v ktorom okrem nich boli ešte Francúzka Veronique Girardetová a Azerbajdžanka Zemfira Meftachetdinová. Víťazne z neho vyšla práve Francúzka so siedmimi terčami. O jeden menej trafila Danka Barteková, ktorá tak skončila siedma, ôsma Azerbajdžanka len dva a Zemková minula a obsadila 9. miesto.


      výsledky:
      skeet-ženy:
      1. Kimberly Rhodeová (USA) 99-vyrovnaný finálový svetový rekord (75-nový svetový rekord+24), 2. Diana Bacosiová (Tal.) 92 (70+22+6), 3. Brandy Drozdová (USA) 92 (70+22+5), 4. Morgan Craftová (USA) 91 (69+22), 5. Francisca Crovetová Chadidová (Chile) 91 (69+22), 6. Veronique Girardetová (Fr.) 90 (68+22), 7. Danka Barteková (SR) 68, 9. Monika Zemková (SR) 68