Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Cíger a Švehla zrejme skončili. Dôveru šéfa SZĽH už nemajú
Zdielať na

Cíger a Švehla zrejme skončili. Dôveru šéfa SZĽH už nemajú

BRATISLAVA / Majstrovstvá sveta v hokeji v Kolíne nad Rýnom sú pre trénera Zdena Cígera pravdepodobne poslednou akciou na slovenskej reprezentačnej striedačke, za jeho pokračovanie sa nebude prihovárať prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Spolu s koučom pri tíme potom skončia aj jeho asistenti Miroslav Miklošovič, Július Šupler a Peter Kosa, vo svojej práci by podľa prvého muža slovenského hokeja nemal pokračovať ani generálny manažér reprezentácie Róbert Švehla. "Cíger aj Švehla majú platné zmluvy do konca tohto mesiaca a ich budúcnosť bude predmetom rokovania výkonného výboru. Na základe toho, čo som videl, ja určite nebudem za to, aby táto dvojica pokračovala. Mojou snahou je získať pre slovenský hokej Miroslava Šatana ako nového generálneho manažéra,“ povedal v rozhovore pre Hospodárske noviny Kohút.

Cíger sa stal trénerom Slovenska v lete 2015, keď nahradil na striedačke Vladimíra Vůjtka. Pod jeho vedením skončili Slováci vlani na šampionáte v Rusku na 9. mieste, teraz v Kolíne nad Rýnom obsadili v základnej skupine predposlednú 7. priečku a len tak-tak sa vyhli bojom o záchranu.