Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Domáci Francúzi vyškolili Slovincov, Rusi naložili Lotyšom
Zdielať na

Domáci Francúzi vyškolili Slovincov, Rusi naložili Lotyšom

PARÍŽ KOLÍN NAD RÝNOM / Domáci hokejisti si poradili so Slovincami, keď ich zdolali rozdielom triedy v pomere 4:1. V súbežne hranom zápase nedali šancu Rusi Lotyšom, ktorých rozdrvili 5:0.

Hokejisti Ruska uspeli aj v šiestom zápase na svetovom šampionáte v nemeckom Kolíne nad Rýnom a neinkasovali už v treťom stretnutí po sebe. Poltucet víťazstiev v základnej A-skupine zavŕšili pondelňajším hladkým triumfom nad Lotyšmi 5:0.

Reprezentanti "zbornej" sa bavili hokejom a ich akcie boli pastvou pre oči, činili sa najmä Kučerov (1+2) s Panarinom (0+3).

Na Lotyšov čaká v utorok kľúčový duel o postup do štvrťfinále proti Nemcom, Rusi zasa v priamom súboji o prvenstvo v tabuľke nastúpia proti Američanom. Slováci zakončia svoje účinkovanie na šampionáte proti favorizovaným Švédom (16. mája od 12.15).

Francúzski hokejisti podčiarkli svoje sympatické vystúpenie na majstrovstvách sveta záverečným víťazstvom nad Slovincami 4:1. V súboji domáceho tímu s neúspešným nováčikom MS pred 12 807 divákmi v parížskej AccorHotels Arene Francúzi predčasne rozhodli dvoma gólmi na rozhraní polovice zápasu, o ktoré sa postarala zámorská légia z NHL.

Skóre otvoril v 29. min v presilovej hre Antoine Roussel (Dallas) a na 2:0 zvýšil v 32. min obranca Yohann Auvitu (New Jersey). Na už rozhodujúcich 3:0 upravil v 45. min v presilovke o dvoch mužov opäť Roussel a opäť po prihrávke Auvitua. Ešte v tej istej minúte v oslabení znížil na 1:3 Jan Muršak, ale to bolo z pohľadu už zostúpivších Slovincov všetko. V záverečnej hre hostí bez brankára Roussel gólom do prázdnej bránky dovŕšil hetrik a domáce víťazstvo.

Francúzsko dosiahlo v siedmich zápasoch na MS 2017 štyri víťazstvá a 10 bodov do tabuľky B-skupiny, kde mu pred utorkovým záverečným dňom základnej časti patrí piata priečka. Domácich ešte môžu predstihnúť Nóri, oba tímy však zostali bez nároku na štvrťfinále. Slovinci sú s 1 bodom na konte beznádejne poslední.

B-skupina (Paríž/Fr.):
Francúzsko - Slovinsko 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Góly: 29. Roussel (Auvitu, S. da Costa), 32. Auvitu (Bellemare, Roussel), 45. Roussel (Auvitu), 59. Roussel - 45. Muršak (Mušič, Pintarič)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 1:1, rozhodovali: Iverson (Kan.), Lemelin (Rak.) - Leermakers (Hol.), Oliver (USA), 12 807 divákov

A-skupina (Kolín nad Rýnom/Nem.):
Rusko - Lotyšsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Góly: 13. Kiselevič (Panarin, Kučerov), 19. Telegin (S. Plotnikov), 21. Namestnikov (Panarin, Kučerov), 39. Kučerov (Panarin, Belov), 54. Belov (Gusev, Šipačov)
Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hribik, Jeřábek (obaja ČR) - Jensen (Dán.), Lhotský (ČR)