Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bielorusi sú stále bez bodu. Švajčiari zvíťazili rozdielom triedy
Zdielať na

Bielorusi sú stále bez bodu. Švajčiari zvíťazili rozdielom triedy

PARÍŽ/ KOLÍN NAD RÝNOM / Hokejisti USA podľa očakávania triumfovali nad tímom Talianska 3:0 v stredajšom stretnutí základnej A-skupiny na 81. majstrovstvách sveta. Američania si po úvodnej prehre s domácim Nemeckom pripísali v nemeckom Kolíne nad Rýnom tretie víťazstvo po sebe a priebežne sa dostali s 9 bodmi na čelo tabuľky.

Taliani ako nováčik elitnej kategórie nevyužili ďalšiu šancu odpútať sa z poslednej 8. priečky, na konte majú naďalej jediný bod.

O všetky góly v stredajšom dueli v Lanxess Arene sa postarali hráči klubu zámorskej NHL New York Islanders. Už v 6. min otvoril skóre Brock Nelson, ktorý v 26. min pridal v oslabení aj druhý gól favorita. Američania sa presadili i v početnej výhode - v 28. min stanovil konečný rezultát Anders Lee. Skúsený 33-ročný brankár USA Jimmy Howard nemal veľa práce, zneškodnil všetkých deväť striel talianskeho protivníka.

Bieloruská hokejová reprezentácia na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku odohrala už štyri zápasy a stále nemá na svojom konte ani bod. V stredu popoludní zverenci Dava Lewisa podľahli v parížskej B-skupine výberu Švajčiarska 0:3.

Skóre stretnutia otvoril v 18. min v početnej výhode Reto Schäppi, druhý gól Švajčiarov pridal v 36. min Andres Ambühl a definitívnu podobu výsledku dal v 48. min Cody Almond.

Švajčiarsko si upevnilo druhú pozíciu v tabuľke, na svojom konte už má deväť bodov. Bezbodoví Bielorusi majú pred sebou súboje proti Francúzom, Slovincom a Nórom.

B-skupina (Paríž/Fr.):

Švajčiarsko - Bielorusko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 18. Schäppi (Untersander, Genazzi), 36. Ambühl (Hollenstein), 48. Almond (Schäppi)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gofman (Rus.), Salonen - Sormunen (obaja Fín.), Suchánek (ČR), 3212 divákov

A-skupina (Kolín nad Rýnom/Nem.):

USA - Taliansko 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Góly: 6. Nelson, 26. Nelson (D. Larkin), 28. A. Lee (Gaudreau, D. Larkin)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Hribik (ČR), Linde (Švéd.) - Lazarov (Rus.), Malmqvist (Švéd.), 7168 divákov