Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kanada vyškolila Bielorusov, Rusi zase domácich Nemcov
Zdielať na

Kanada vyškolila Bielorusov, Rusi zase domácich Nemcov

PARÍŽ/ KOLÍN NAD RÝNOM / Kanadská hokejová reprezentácia zatiaľ kráča na 81. majstrovstvách sveta v Nemecku a Francúzsku pevným krokom a bez zaváhania. Úradujúci svetoví šampióni si už tretie víťazstvo pripísali v pondelok popoludní, keď v parížskej B-skupine zdolali výber Bieloruska hladko 6:0.

Kanaďania mali duel po celý čas vo svojich rukách a súpera prestrieľali vysoko 45:13. V prvej tretine sa gólovo presadil iba Brayden Point, v druhej časti sa do streleckej listina zapísal dvakrát Nathan MacKinnon, v tretej skórovali Jeff Skinner, Claude Giroux a opäť Brayden Point. Kanada vedie tabuľku B-skupiny s 9 bodmi a skóre 17:3.

Hokejisti Ruska zvládli aj tretí zápas A-skupiny na 81. majstrovstvách sveta, keď v pondelok v Kolíne nad Rýnom zdolali hráčov domáceho Nemecka pohodlne 6:3.

Rusi išli do vedenia už v 2. min z prvej strely na bránku, presadil sa Vadim Šipačov. V 14. min Nemci prišli o vylúčeného Patricka Hagera a Rusi päťminútovú presilovú hru dokázali pretaviť v dva presné zásahy - na 2:0 v 18. min zvýšil Šipačov a 65 sekúnd na to pridal tretí ruský gól Sergej Plotnikov.

V druhej časti hry ruskí reprezentanti strelili ďalšie dva góly a zdalo sa, že je dobojované, presadili sa Nikitovia Gusev a Kučerov. Nemci sa však nevzdávali a v prvej polovici záverečnej tretiny dokázali znížiť na 2:5 zásluhou Brooksa Maceka a Philipa Gogullu.

Ruské víťazstvo definitívne potvrdil Kučerov gólom z 52. min. Konečnú podobu výsledky dal 51 pred koncom zápasu Frederik Tiffels.

Rusi sú s ôsmimi bodmi lídrami A-skupiny, Nemcom patrí so ziskom troch bodov piata priečka, Slováci sú za nimi na šiestej pozícii.

B-skupina (Paríž):
Bielorusko - Kanada 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
Góly: 6. Point (Marner, Konecny), 25. MacKinnon (Marner, Barrie), 36. MacKinnon (Skinner, Giroux), 48. Skinner (MacKinnon, Matheson), 51. Giroux (Skinner, Morrissey), 55. Point (Konecny, Vlasic)
Vylúčení: 6:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fonselius (Fín.), Hribik (ČR) - Jensen (Dán.), Lazarev (Rus.), 4362 divákov

A-skupina (Kolín nad Rýnom):
Nemecko - Rusko 3:6 (0:2, 0:3, 3:1)
Góly: 46. Macek (Müller, D. Seidenberg), 49. Gogulla (Ehrhoff, Kahun), 60. Tiffels (Kink, D. Seidenberg) - 2. Šipačov (Dadonov, Panarin), 18. Šipačov (Gusev, Panarin), 19. Plotnikov (Provorov, Antipin), 32. Gusev (Panarin, Belov), 36. Kučerov, 52. Kučerov (Panarin)
Vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše: Hager (Nem.) 5+DKZ za podkopnutie, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gouin (Kan.), Salonen (Fín.) - Suchánek (ČR), Vanoosten (Kan.), 18 734 divákov