Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Javorové listy s ďalším triumfom, Slovincom nadelili sedmičku
Zdielať na

Javorové listy s ďalším triumfom, Slovincom nadelili sedmičku

KOLÍN NAD RÝNOM / Kanadskí hokejisti zvládli aj druhú prekážku na ceste za zlatým hetrikom na majstrovstvách sveta. Na šampionáte v Paríži a Kolíne nad Rýnom si po piatkovej výhre nad Čechmi (4:1) poradili v nedeľňajšom súboji aj s reprezentantmi Slovinska, keď zvíťazili vysoko 7:2.

"Nevystrašilo nás, že Taliani hrali v sobotu dobre proti Slovákom. Do každého duelu totiž vstupujeme s plným nasadením a je jedno, či ideme na Švédov alebo Talianov. Sme veľmi radi, že sa nám darilo v presilovkách,“ povedal po zápase ruský útočník Sergej Plotnikov.

"Javorové listy" už v úvodnej dvadsaťminútovke trikrát prekonali defenzívu Balkáncov, a keďže herne jednoznačne dominovali, vo zvyšných tretinách "parížskeho" stretnutia bola v podaní obhajcov titulu otázna už iba výška skóre. V kanadskom tíme hokej mimoriadne chutil predovšetkým druhej formácii, ktorá zaznamenala až 12 bodov. Hetrikom a jednou asistenciou sa zaskvel útočník Colorada Avalanche Nathan MacKinnon, bilanciou 1+3 zasa jeho klubový spoluhráč - zadák Tyson Barrie.

Slovinci nastúpili bez útočníka Slovana Bratislava Žigu Jegliča. V sobotňajšom dueli so Švajčiarskom (4:5 po sam. nájazdoch) korčuľou zasiahol rameno protihráča Thomasa Rufenachta a vyfasoval dištanc na dva zápasy.

Kanaďania sú opäť najväčší favoriti na titul, zlatí boli vlani v Rusku aj na MS v Česku 2015.

Hokejisti Ruska triumfovali aj vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta 2017. V nedeľňajšom stretnutí kolínskej základnej A-skupiny si suverénne a zároveň dvojciferne poradili s Talianmi 10:1. V piatkovom vstupe do turnaja Rusi vyhrali nad Švédmi 2:1 po samostatných nájazdoch.

Taliansky nováčik v elitnej kategórii bol v sobotňajšom súboji so Slovákmi blízko prekvapenia. Prehral až 2:3 po predĺžení, hoci ešte v 59. min vyhrával 2:1. Mužstvo trénera Stefana Maira sa však proti "zbornej" nezmohlo na výraznejší odpor.

Rusi si v úvodnej časti hry utvorili dvojgólový náskok po zásahoch Andronova a Dadonova. Tím z Apeninského polostrova na začiatku druhej tretiny znížil zásluhou Traversu, no v drese favorita ešte do konca prostredného dejstva postupne "trafili do čierneho" Kučerov, Namestnikov a Panarin a o úspechu Rusov nebolo pochýb. Zverenci trénera Olega Znaroksa v tretej tretine ešte prikrášlili svoje víťazstvo, keď sa presadili Plotnikov, Moziakin a druhýkrát v zápase aj Namestnikov, Panarin a Andronov. Zaujímavosťou ruského víťazstva bolo až šesť presných zásahov z rovnakého počtu presiloviek, čiže 100-percentná úspešnosť v tejto hernej činnosti.