Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
F1: Vettel (26) chce titul už v Indii, získal pole position
Zdielať na

F1: Vettel (26) chce titul už v Indii, získal pole position

Zdroj: sita - Sebastian Vettel

NAÍ DILLÍ 26. októbra (SITA, AFP) - Nemec Sebastian Vettel má na dosah štvrtý titul majstra sveta v seriáli formuly 1.

Jazdec tímu Red Bull zvíťazil v sobotňajšej kvalifikácii pred nedeľňajšou Veľkou cenou Indie, keď dosiahol čas 1:24,119 min a vybojoval si pole position. Druhá priečka na štarte bude patriť Nicovi Rosbergovi na Mercedese. Z druhého radu zaútočia vo VC Indie Lewis Hamilton (McLaren ) a Vettelov tímový kole Austrálčan Mark Webber.

Vettelovi stačí v nedeľňajších pretekoch skončiť do piateho miesta, aby oslavoval štvrtý titul svetového šampióna sveta v sérii, čo sa v doterajšej histórii F1 podarilo iba jeho nemeckému krajanovi Michaelovi Schumacherovi a Juanovi Manuelovi Fangiovi z Argentíny.

Pilot tímu Red Bull po dominancii v piatkových tréningoch ovládol aj sobotňajší tretí tréning na okruhu Buddh International Circuit. Druhý skončil Nemcov tímový kolega Austrálčan Mark Webber a tretiu priečku obsadil Španiel Fernando Alonso na Ferrari. Sobotňajší tréning skrátili na 40 minút pre slabú viditeľnosť na trati spôsobenú hmlou.

Vettelovi stačí v nedeľňajších pretekoch skončiť do piateho miesta, aby oslavoval štvrtý titul majstra sveta v sérii, čo sa v doterajšej histórii F1 podarilo iba jeho nemeckému krajanovi Michaelovi Schumacherovi a Juanovi Manuelovi Fangiovi z Argentíny.

Veľká cena Indie - tretí meraný tréning - výsledky:

1. Sebastian Vettel (Nem.) Red Bull 1:25,332 min, 2. Mark Webber (Aust.) Red Bull 1:25,892, 3. Fernando Alonso (Šp.) Ferrari 1:26,105, 4. Nico Hülkenberg (Nem.) Sauber 1:26,306, 5. Romain Grosjean (Fr.) Lotus 1:26,350, 6. Felipe Massa (Braz.) Ferrari 1:26,435

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články