Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ivan Jakeš má svoj film. Dokument aj o Rallye Dakar
Zdielať na

Ivan Jakeš má svoj film. Dokument aj o Rallye Dakar

BRATISLAVA / Štvrté miesto Ivana Jakeša na tohtoročnej Rallye Dakar inšpirovalo aj filmárov. Až do premiéry nevideli ani jeho najbližší.

Jakeš: Chcel som, aby to bolo surové jednoducho

"Chcel som, aby to bolo jednoduché, surové jednoducho a myslím si, že to vyšlo," hovorí Ivan Jakeš. Potlesk na adresu tohto roku štvrtého v kategórii motoriek na Rely Dakar zaznel už počas úvodných obrázkov.

"To vystihovalo tú atmosféru toho Dakaru a aj Ivan tam dosť účinkoval," povedal Karol Jakeš, otec Ivana Jakeša. "Mne to pekné, mne sa to páčilo a vyšlo im to," dodala Jakešova priateľka Alena Hôlková.

Zábery z Dakaru aj z Kopaníc

Český režisér a publicista Jaroslav Jindra nechal nazrieť tak do zákulisia príprav slovenského pretekára doma, na Kopaniciach, ako aj do zákulisia na  pretekoch v Tunisku a Južnej Amerike. "Jarda keď robil selekciu, výber pre toho Ivana, tak si myslím, že to bolo 20 hodín materiálu hrubého plus nejaké dotáčky, ktoré sme robili tu v Brezovej," hovorí strihač filmu Michal Nedbal.

Film má príznačný názov Ivan a veľmi zaujímavý podtitul Svet patrí tým, ktorí sa - veď viete čo. "Keď má človek v sebe takúto vec a chce strašne niečo dokázať, tak sa to určite podarí," dodáva Jakeš.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Rely Dakar - Ivan Jakeš

Súvisiace články